Οι Γαλλίδες δεν είναι διάσημες απλώς για το στυλ τους, αλλά και για την ικανότητά τους να μοιάζουν πάντα φυσικές και απροσποίητες. Μια από τις τεχνικές που χρησιμοποιούν για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα είναι και η λεγόμενη Bouche Mordue, που σε ακριβή μετάφραση σημαίνει «Δαγκωμένο Στόμα» και όπως θα μαντέψατε αναφέρεται στον τρόπο εφαρμογής του αγαπημένου μας κραγιόν.

Ουσιαστικά, στόχος της τεχνικής είναι τα χείλη να μην φαίνονται βαμμένα, αλλά… «δαγκωμένα», σαν να έχουν κοκκινίσει με άλλα λόγια επειδή μόλις δέχθηκαν ένα παθιασμένο φιλί.

Η πασίγνωστη Γαλλίδα make-up artist, Violette, ανάρτησε βίντεο στο Instagram που μας μαθαίνει πώς να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα βήμα-βήμα.

Όπως εξηγεί, για τέλειο αποτέλεσμα τα χείλη μας θα πρέπει να είναι σωστά ενυδατωμένα, αφού διαφορετικά οι τυχόν ατέλειες θα τονιστούν ακόμη περισσότερο, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχει ίχνος λιπαρότητας ή άλλου προϊόντος όταν ξεκινήσουμε να βάζουμε το κραγιόν μας.

Παίρνουμε λοιπόν ένα ματ ή velvet κραγιόν, και το περνάμε απαλά, χωρίς να το πιέζουμε, σε όλη την επιφάνεια των χειλιών. Αν κάνουμε το λάθος και εστιάσουμε μόνο στο κέντρο, τα χείλη μας θα δείξουν μικρότερα και λεπτότερα.

Στη συνέχεια, με το μικρό μας δαχτυλάκι κάνουμε blending και μετά περνάμε και πάλι πολύ απαλά το κραγιόν, έχοντας πρώτα σουφρώσει τα χείλη μας. Και ξανασβήνουμε με το δάχτυλο.

Θα δούμε ότι το περίγραμμα που δημιουργείται είναι κάθε άλλο παρά τέλειο – αλλά αυτό ακριβώς θέλουμε, την αίσθηση ότι μόλις κάποιος μας έχει κλέψει ένα φιλί.

“Ουσιαστικά περνάς ένα στρώμα κραγιόν απαλά σαν πέπλο και έπειτα κάνεις ελαφριά περάσματα ξανά και ξανά σβήνοντας με το δάχτυλό σου και ξεφεύγοντας εσκεμμένα από το περίγραμμα”, τονίζει η Violette, η οποία με ένα μωρομάντηλο διορθώνει το περίγραμμα στα σημεία που πιστεύει ότι έχει ξεφύγει. Τέλος, μετά από αρκετά περάσματα και αφού έχει επίσης ταμπονάρει αρκετά, απλώνει ένα lip gloss πολύ απαλά με το δάχτυλό της ακολουθώντας την ίδια τεχνική. Αν το lip balm που θα επιλέξουμε δεν είναι σε μορφή pot, δηλαδή σε βαζάκι ώστε να το απλώσουμε με το δάχτυλο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε το δάχτυλό μας για να πάρεις αρκετή ποσότητα απευθείας από το προϊόν.

Δείτε αναλυτικά την τεχνική: