Από σήμερα λειτουργούν ξανά, με αυστηρά μέτρα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών. Ανοίγουν επίσης τα πάρκα αλλά και οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι.

 Με την αποστολή 6 η μετακίνηση στα κομμωτήρια

Η μετακίνηση των πολιτών τόσο στα κομμωτήρια, στα κέντρα περιποίησης νυχιών αλλά και στους αρχαιολογικούς χώρους θα γίνεται με αποστολή sms 6 στο 13033. Για πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους και άσκηση, δεν επιτρέπεται η κίνηση με το αυτοκίνητο, αλλά με τα πόδια ή με ποδήλατο δεν υπάρχει ούτε χιλιομετρική απαγόρευση ούτε και εμπόδιο να βγει κανείς από το δήμο του.

Σε ό,τι αφορά στα κομμωτήρια, τα κουρεία ή τα κέντρα αισθητικής, οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν κι εκτός δήμου.

Το αποδεικτικό ραντεβού από τον κομμωτή

Η διαδημοτική μετακίνηση επιτρέπεται κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό. Η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον κομμωτή, τον κουρέα ή το κέντρο αισθητικής.

Για παράδειγμα, κάτοικος της Καλλιθέας που θέλει να επισκεφθεί κομμωτήριο στο Μαρούσι επικοινωνεί με το κομμωτήριο και κλείνει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού.

Όταν έρθει η μέρα και η ώρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται από τη Γλυφάδα στο Μαρούσι για να επισκεφτεί το κομμωτήριο.