Αρχικά, να σας δώσουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την απόφασή σας να ξεκινήσετε τη γυμναστική. Η σωματική άσκηση προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στο σώμα και την ψυχολογία σας, από την απώλεια λίπους μέχρι τη βελτίωση της διάθεσής σας. Ωστόσο, πολλές φορές το πιο δύσκολο κομμάτι στο να πετύχετε έναν στόχο σας είναι να κάνετε την αρχή. Ορίστε, λοιπόν, μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου προτού ξεκινήσετε τη γυμναστική.

* «Ακούστε» το σώμα σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν τη γυμναστική έχοντας στο μυαλό μας κάποιον στόχο, όπως η απώλεια βάρους ή ένα πιο καλλίγραμμο κορμί. Όποιος κι αν είναι ο fitness στόχος σας, πιθανότατα θέλετε να τον πετύχετε το συντομότερο δυνατόν. Αυτό όμως πολλές φορές μπορεί να σας οδηγήσει σε υπερβολές και τραυματισμούς. Και όπως καταλαβαίνετε, αν τραυματιστείτε και αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε τη γυμναστική στην αρχή των προσπαθειών σας, το πιο πιθανό είναι τελικά να τα παρατήσετε.

Φροντίστε προτού ξεκινήσετε ένα workout να κάνετε προθέρμανση και στη συνέχεια διατάσεις, τις οποίες πρέπει να επαναλαμβάνετε και στο τέλος του προγράμματος, για να αποφεύγονται τα «πιασίματα».

* Βρείτε το σωστό timing

Αν η τηλεργασία και οι οικογενειακές υποχρεώσεις σας έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα πιεσμένο πρόγραμμα, τότε καλό θα ήταν να μην προτιμήσετε μια προπόνηση που απαιτεί πολύ χρόνο. Αντιθέτως, βρείτε μια σύντομη προπόνηση που μπορεί εύκολα να ενταχθεί στην καθημερινότητά σας. Άλλωστε, όταν μετατρέπετε όλη την προπόνησή σας σε μια αποτελεσματική, δυναμική προπόνηση 15 λεπτών, που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα σας και σας αφήνει μούσκεμα στον ιδρώτα, δεν θα έχετε πλέον την ίδια δικαιολογία για να παραλείψετε τη γυμναστική.

* Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Για να κάνετε τη γυμναστική πιο δελεαστική, είναι σημαντικό να επιβραβεύετε τον εαυτό σας μετά από κάθε προπόνηση. Φυσικά δεν εννοούμε να παραγγέλνετε πίτσα μετά τη γυμναστική, αλλά μπορείτε να βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά ή να αφιερώνετε χρόνο στην προσωπική σας περιποίηση, απολαμβάνοντας ένα ζεστό μπάνιο. Η ικανοποίηση από την επιβράβευση σε συνδυασμό με τις ενδορφίνες που προκαλεί η σωματική άσκηση θα σας κάνουν να αγαπήσετε τη νέα σας fitness συνήθεια.

Δείτε ένα 15λεπτο workout, κατάλληλο για αρχάριους: