Πολλές φορές τα σνακ φαίνεται να βασίζονται στο πράγμα το οποίο πρέπει να περιορίσουμε: τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες. Ακόμα και τα πιο υγιεινά σνακ, όπως οι μπάρες, τα smoothies και τα κράκερ ενδεχομένως να είναι γεμάτα. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε εναλλακτικά comfort foods με λίγους υδατάνθρακες και εξίσου απολαυστικά.

Απολαυστικά σνακ με λίγες θερμίδες

Μερικά από τα πιο απολαυστικά σνακ με λίγους υδατάνθρακες και πολλά θρεπτικά συστατικά, που μπορείτε να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

Μήλα και τυρί

Οι γλυκές και αλμυρές γεύσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα υπέροχο σνακ. Για αυτό μπορείτε να ταιριάξετε μερικές φέτες μήλου με μια ουγγιά τυρί μοτσαρέλα, που έχει περίπου 16 γραμμάρια υδατανθρακών. Ο συνδυασμός πρωτεΐνης, λίπους και ινών το κάνει χορταστικό και απολαυστικό.

Αβοκάντο σε κράκερ ολικής

Τα αβοκάντο έχουν μια θέση στη διατροφή σας και εκτός της guacamole. Πολτοποιήστε το 1/4 ενός ώριμου αβοκάντο και απλώστε το σε 2 κράκερ ολικής αλέσεως για ένα τραγανό, κρεμώδες σνακ με περίπου 29 γραμμάρια υδατάνθρακες. Είναι ιδιαίτερα υγιεινά και απολαυστικά, καθώς περιλαμβάνει άφθονο φυτικό λίπος που προάγει την υγεία της καρδιάς.

Γιαούρτι με αγγούρι

Μπορείτε να δοκιμάσετε το γιαούρτι σας σε ένα πιο αλμυρό twist. Χρησιμοποιείστε ένα φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και βουτήξτε ένα φλιτζάνι με στικ αγγουριού. Όλα αυτά ισοδυναμούν με 12 γραμμάρια υδατανθράκων και με μια μεγάλη δόση (25 γραμμάρια) πρωτεΐνης που θα ικανοποιήσει την όρεξή σας.

Ρολάκια γαλοπούλας

Η γαλοπούλα δεν βρίσκεται μόνο στα σάντουιτς με πολλά dressing και εξίσου πολλές θερμίδες. Αφήστε τα ψωμάκια και τυλίξτε μία ή δύο φέτες σε φύλλα μαρουλιού με μουστάρδα. Αυτό το ελαφρύ, τραγανό σνακ έχει 2,9 γραμμάρια υδατανθράκων και μπορεί να σας κρατήσει για κάποιες ώρες.

Τυρί cottage με μούρα

Το cheesecake αν και απολαυστικό δεν είναι και τόσο υγιεινή επιλογή για σνακ. Ωστόσο, μπορείτε να μιμηθείτε την γεύση του με έναν πιο υγιεινό συνδυασμό. Συνδυάστε ένα φλιτζάνι τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά με μισό φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα. Το αποτέλεσμα; Ένα επιδόρπιο σνακ με 17 γραμμάρια υδατανθράκων.