Το ελαιόλαδο είναι ο πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής, ωστόσο αξίζει μια θέση και στη ρουτίνα περιποίησής σας.

Τι προσφέρει το ελαιόλαδο στο δέρμα σας

  • Πολυφαινόλες. Ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που χαρίζουν αποτελεσματική προστασία απέναντι στη φωτογήρανση και τις ελεύθερες ρίζες.
  • Ω-3 λιπαρά οξέα: Θρέφουν την επιδερμίδα και της προσφέρουν ελαστικότητα και ανθεκτικότητα.
  • Βιταμίνη Α: Διεγείρει την κυτταρική ανάπλαση, προλαμβάνει τις ρυτίδες και λειαίνει τις υπάρχουσες
  • Βιταμίνη Ε: Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζει τη γήρανση των ιστών, προστατεύει από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και χαρίζει απαλότητα στην επιδερμίδα.
  • Βιταμίνη Κ: Προστατεύει από τη γήρανση και καταπολεμά τους μαύρους κύκλους.
  • Σκουαλένιο: Ενυδατική ουσία που εντοπίζεται και στο φυσικό σμήγμα της επιδερμίδας. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Μέταλλα και ιχνοστοιχεία: Δυναμώνουν την άμυνα της επιδερμίδας και του τριχωτού της κεφαλής.

Φυσικές συνταγές ομορφιάς με ελαιόλαδο

Για το ντεμακιγιάζ ματιών

Βυθίστε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο και ακουμπήστε τον πάνω στο κλειστό βλέφαρο για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει η μάσκαρα. Στη συνέχεια, τρίψτε πολύ απαλά το μάτι. Mέρα με τη μέρα, το βλέμμα σας θα γίνεται πιο ξεκούραστο, οι μαύροι κύκλοι θα εξασθενούν, οι ρυτίδες θα γίνονται πιο λείες και οι βλεφαρίδες σας πιο λαμπερές και δυνατές. Ιδανικά, ακολουθήστε τη συνταγή λίγο πριν κοιμηθείτε, προκειμένου να αφήσετε το ελαιόλαδο να δράσει στις βλεφαρίδες και στην περιοχή των ματιών όλο το βράδυ.

Στην μπανιέρα

Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό -όχι καυτό- νερό και ρίξτε μέσα μερικές κουταλιές ελαιολάδου και 7-8 σταγόνες αιθέριου ελαίου της αρεσκείας σας. Μπείτε στην μπανιέρα και καθίστε για μισή ώρα περίπου, ανανεώνοντας το ζεστό νερό. Η ζεστή θερμοκρασία του νερού θα βοηθήσει τα συστατικά του ελαιολάδου να δράσουν σε βάθος στην επιδερμίδα.

Για ενυδατωμένα χέρια

Υλικά

7 κουταλιές ελαιόλαδο

7 κουταλιές έλαιο καλέντουλας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση

1. Ρίξτε τα υλικά σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα και ανακινήστε καλά.

2. Ψεκάστε τα χέρια σας και κάντε απαλό μασάζ.

Για απαλά πέλματα

Υλικά

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές μέλι

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

2. Απλώνετε το μείγμα στα πέλματα και τα τρίβετε με έντονες κινήσεις μέχρι να μαλακώσουν.

3. Τα ξεπλένετε με χλιαρό νερό και εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα ποδιών.

Κατά της ξηροδερμίας του τριχωτού

Κάντε μασάζ σε όλο το τριχωτό με περίπου 10 σταγόνες χλιαρό ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, καλύψτε το κεφάλι με ένα σκουφάκι και κοιμηθείτε. Το πρωί λουστείτε. Ακολουθήστε τη διαδικασία 1 φορά την εβδομάδα για τουλάχιστον 1 μήνα και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν. Μάλιστα, το απαλό μασάζ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών.

Θεραπεία για τα πετσάκια των νυχιών

Ρίξτε σε ένα μπολ 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας χλιαρό ελαιόλαδο και βουτήξτε τις άκρες των δαχτύλων. Περιμένετε 10΄. Έπειτα, σκουπίστε και κάντε ελαφρύ μασάζ γύρω από τα νύχια. Αφήστε την ποσότητα ελαιολάδου που έχει παραμείνει πάνω στα νύχια να απορροφηθεί χωρίς να πλύνετε τα χέρια με σαπούνι.