Νιώθετε ότι η δίαιτά σας δεν λειτουργεί; Το πρόβλημα ίσως βασίζεται λιγότερο σε αυτά που κάνετε και περισσότερο στο πώς αξιολογείτε την πρόοδό σας.

Όσον αφορά στο αδυνάτισμα, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Να τρώνε περισσότερα λαχανικά. Να μειώσουν το μέγεθος των μερίδων τους. Να περιορίσουν τη ζάχαρη στον καφέ τους. Να πίνουν περισσότερο νερό και λιγότερο αλκοόλ. Όλα αυτά δεν είναι νέες συμβουλές. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρους έχουν μια καλή ιδέα του τι πρέπει να κάνουν για να τα καταφέρουν. Ωστόσο, οι γνώσεις σε αυτήν την περίπτωση δεν αρκούν για να δείτε την επιθυμητή διαφορά στο σώμα σας.

Ο νούμερο 1 λόγος που δεν λειτουργεί η δίαιτά σας

Αφού λοιπόν ξέρετε πάνω-κάτω τι πρέπει να κάνετε για να αδυνατίσετε και καταβάλλετε σημαντική προσπάθεια, γιατί δεν βλέπετε αποτέλεσμα;

Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν λειτουργεί η δίαιτά τους, επειδή δίνουν περισσότερη σημασία στον αριθμό στη ζυγαριά παρά στην υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών.

Σκεφτείτε το εξής σενάριο: αποφασίζετε να ξεκινήσετε μια νέα δίαιτα. Γεμίζετε το ψυγείο σας με φρέσκα προϊόντα, δεσμεύεστε να μαγειρεύετε στο σπίτι περισσότερο και ανακοινώνετε στους φίλους σας ότι προσπαθείτε να γίνετε πιο fit. Μετά από μερικές εβδομάδες, νιώθετε υπέροχα. Έχετε περισσότερη ενέργεια, νιώθετε υπερήφανοι για τον εαυτό σας και αρχίζετε να αναρωτιέστε πόσο βάρος έχετε χάσει. Περπατάτε διστακτικά προς το μπάνιο και ανεβαίνετε στη ζυγαριά. Προς έκπληξή σας, ο αριθμός δεν έχει αλλάξει. Τώρα, αρχίζετε να αναρωτιέστε … «Ποιο το νόημα να κάνω δίαιτα;».

Όταν εστιάζετε την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα στο νούμερο που βλέπετε να αναγράφεται στη ζυγαριά, είναι πολύ εύκολο να απογοητευτείτε και κατ’ επέκταση να παραιτηθείτε της προσπάθειάς σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εστιάζετε σε όλα εκείνα τα οφέλη που σας προσφέρει η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής: καλύτερη φυσική κατάσταση, μειωμένη χοληστερόλη, βελτιωμένη συγκέντρωση, περισσότερη ενέργεια, λαμπερό δέρμα…

Μήπως σας λέει ψέματα η ζυγαριά;

Το νούμερο στη ζυγαριά όχι μόνο μπορεί να σας απογοητεύσει και να σας κάνει να τα παρατήσετε, μπορεί επίσης να μην είναι ρεαλιστικό. Κι όμως, η ζυγαριά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να σας λέει… ψέματα.

Πότε μπορεί η ζυγαριά να σας δείξει περισσότερα κιλά:

  • Όταν έχετε ξεκινήσει να γυμνάζεστε με βάρη
  • Όταν έχετε φάει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
  • Όταν έχετε φάει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες
  • Όταν περιμένετε ή έχετε περίοδο
  • Όταν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή που προκαλεί κατακράτηση υγρών