Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και μαζί με τη θερμοκρασία πιθανότατα έχει ανέβει και η διάθεσή σας για γυμναστική. Και παρά το γεγονός ότι τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά, μπορείτε να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα ξεκινώντας τη γυμναστική στο σπίτι. Μάλιστα, δεν χρειάζεται να έχετε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μετατρέψετε το σπίτι σας σε… χώρο άθλησης. Αρκεί να βρείτε το κίνητρο να σηκωθείτε από τον καναπέ σας και να μετακινήσετε μερικά έπιπλα ώστε να απελευθερώσετε χώρο.

Προκειμένου να ενδυναμώσετε το σώμα σας, καλό είναι οι προπονήσεις σας να περιλαμβάνουν ασκήσεις με βαράκια, ωστόσο μην απογοητεύεστε αν δεν έχετε τον σχετικό εξοπλισμό. Ένα μπουκάλι νερό μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τα βαράκια και να σας βοηθήσει να γυμνάσετε διαφορετικές μυϊκές ομάδες. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μερικές ασκήσεις που στοχεύουν σε όλο το σώμα και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη φυσική σας κατάσταση.

Δείτε ένα 20λεπτο workout που θα σας βοηθήσει να ενδυναμώσετε όλο το σώμα σας:

Σε κάθε περίπτωση, προτού ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα γυμναστικής πρέπει να έχετε ορισμένα πράγματα κατά νου ώστε να αποφύγετε τους τραυματισμούς και την καταπόνηση.

  • Πριν από κάθε προπόνηση πρέπει να κάνετε ζέσταμα, εκτελώντας διατάσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμάσετε το σώμα σας για την όποια επιβάρυνση θα δεχτεί στη συνέχεια και θα αποφύγετε τους τραυματισμούς.
  • Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, φροντίστε να «ακούτε» το σώμα σας και να μην κάνετε υπερβολές. Ειδικά αν έχετε καιρό να γυμναστείτε, ο οργανισμός σας θα χρειαστεί λίγο καιρό μέχρι να προσαρμοστεί στη γυμναστική.
  • Αφού ολοκληρώσετε την προπόνησή σας, φροντίστε να κάνετε πάλι stretching, ώστε να μην έρθετε αντιμέτωποι με το ενοχλητικό πιάσιμο.
  • Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας ή έχετε πολύ καιρό να γυμναστείτε, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού ξεκινήσετε γυμναστική.