Προκειμένου να καταφέρετε να χάσετε βάρος χρειάζεται να υιοθετήσετε μια υγιεινή διατροφή, να βάλετε στη ζωή σας τη γυμναστική, αλλά και να έχετε υπομονή, επιμονή και στοχοπροσήλωση. Ορισμένες φορές μπορεί να παρατηρήσετε ότι ενώ αρχικά χάνετε κιλά, στη συνέχεια επικρατεί μια ενοχλητική στασιμότητα στην απώλεια βάρους. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα θέλετε να αδυνατίσετε, η απώλεια βάρους μπορεί να εξελιχθεί σε μια αργή διαδικασία. Ορίστε λοιπόν οι συμβουλές που  θα σας βοηθήσουν να διευκολύνετε το αδυνάτισμά σας.

Προσαρμόστε τις προπονήσεις σας

Όταν βλέπετε ότι το βάρος σας μένει στάσιμο, δοκιμάστε να ανανεώσετε τη fitness ρουτίνα σας, συνδυάζοντας την αερόβια άσκηση με βάρη. Συνδυάζοντας αυτά τα 2 είδη γυμναστικής θα είστε σε θέση να χάσετε βάρος με μεγαλύτερη ευκαιρία, αφού το αερόβιο πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να κάψετε πολλές θερμίδες και τα βάρη να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Άλλωστε, η μεγαλύτερη μυϊκή μάζα συνεπάγεται υψηλότερο μεταβολισμό.

Περιορίστε το μέγεθος των μερίδων σας

Περιορίζοντας το μέγεθος των μερίδων σας, θα είστε σε θέση να αδυνατίσετε με μεγαλύτερη ευκολία, αφού έτσι θα γλιτώνετε θερμίδες. Για να ελέγξετε τις μερίδες του φαγητού σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερα πιάτα ή να μετράτε το μέγεθος της μερίδας σας μέχρι να είστε σε θέση να το υπολογίζετε αυτόματα. Αν με το μικρότερο μέγεθος μερίδων νιώθετε ότι δεν χορταίνετε, προσθέστε στα γεύματά σας άπαχες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που έχουν την ιδιότητα να σας χορταίνουν για περισσότερη ώρα.

Βάλτε πρωτεΐνη στο πρωινό σας

Μιας και ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, η κατανάλωση πρωινού μπορεί να τον ενεργοποιήσει και έτσι να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ειδικά η πρωτεΐνη αποτρέπει την πείνα αργότερα στην ημέρα, κρατάει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, περιέχει λίγες θερμίδες και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Το κεφίρ, το γιαούρτι, το αυγό, η βρώμη, τα μανιτάρια και το τυρί κότατζ είναι μερικές καλές επιλογές για να αυξήσετε την πρωτεΐνη στο πρωινό σας.

Προτιμήστε τα μη αμυλούχα λαχανικά

Τα μη αμυλούχα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι πιπεριές, τα αγγούρια είναι ιδανικές επιλογές για να διευκολύνετε το αδυνάτισμά σας. Είναι φτωχά σε θερμίδες αλλά πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, οι οποίες σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό όταν προσπαθείτε να αδυνατίσετε. Ωστόσο, και εδώ θα πρέπει να προσέξετε το λάδι και το dressing που χρησιμοποιείτε.

Βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε επαρκή αριθμό θερμίδων

Παρά το γεγονός ότι για να καταφέρετε να χάσετε βάρος πρέπει να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε (εξασφαλίζοντας καθημερινό θερμιδικό έλλειμμα), αυτό δεν σημαίνει ότι όταν υποσιτίζεστε θα χάσετε βάρος. Σκεφτείτε ότι όταν στερείτε από το σώμα σας αρκετή ενέργεια, με τη μορφή θερμίδων, επιβραδύνεται σημαντικά ο μεταβολισμός σας προκειμένου να συγκρατήσει θερμίδες (και άρα ενέργεια) για τη λειτουργία του οργανισμού σας. Όταν όμως επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σας, επιβραδύνεται και η ικανότητα του οργανισμού σας να χάνει βάρος. Κάπως έτσι καταλήγετε και να πεινάτε και να μη χάνετε βάρος.

Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια

Όταν βλέπετε το νούμερο στη ζυγαριά να μένει σταθερό παρά τις προσπάθειές σας, μπορεί να απογοητευτείτε και να σκεφτείτε τα εγκαταλείψετε. Κανείς όμως δεν είπε ότι το αδυνάτισμα είναι κάτι εύκολο, ειδικά όσο μεγαλώνετε και χάνετε μυϊκή μάζα με αποτέλεσμα να έχετε και χαμηλότερο μεταβολισμό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εστιάζετε σε όλα εκείνα τα οφέλη που σας προσφέρει η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής: καλύτερη φυσική κατάσταση, μειωμένη χοληστερόλη, βελτιωμένη συγκέντρωση, περισσότερη ενέργεια, λαμπερό δέρμα και όχι μόνο στα κιλά σας.