Θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σας: οι χωρισμοί δεν είναι ποτέ εύκολοι, ακόμη κι όταν έχετε πάρει εσείς την απόφαση να λήξετε τη σχέση σας. Και όποιοι κι αν είναι οι τρέχοντες μηχανισμοί αντιμετωπίσης που έχετε, πιθανότατα αναρωτιέστε εάν υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος να ξεπεράσετε τον πόνο που νιώθετε. Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν να αφήσετε τον χωρισμό στο παρελθόν σας και να προχωρήσετε, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα παρακάτω.

Πώς θα νιώσετε καλύτερα μετά από έναν χωρισμό

*Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας

Αν και είναι φυσικό να θέλετε να νιώσετε καλύτερα, η λύση δεν είναι να καταπιέσετε τα συναισθήματά σας ή να αρνηθείτε την ύπαρξή τους. Μέρος της διαδικασίας επούλωσης είναι η αναγνώριση του πώς αισθάνεστε και το να επιτρέψετε στον εαυτό σας να θρηνήσει. Ακόμη κι αν η σχέση σας είχε προβλήματα, μπορεί ακόμη να αισθάνεστε ότι σας λείπουν μερικά κομμάτια της.

Είναι επίσης σημαντικό να αφήσετε στον εαυτό σας το χρόνο και το χώρο να κλάψει. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το κλάμα παρέχει μια απελευθέρωση που πραγματικά θα βελτιώσει τη διάθεσή σας και θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα μακροπρόθεσμα. Αφήστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο για να επεξεργαστεί αυτό που συνέβη και στη συνέχεια επικεντρωθείτε στο να προχωρήσετε.

*Απομακρύνετε τα πράγματα που σας θυμίζουν τον πρώην σας

Όταν βιώνετε έναν χωρισμό, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε το σπίτι σας από όσα πράγματα σας θυμίζουν τον πρώην σας. Σε τελική ανάλυση, είναι κάπως δύσκολο να προχωρήσετε εάν εξακολουθείτε να έχετε την εικόνα του πρώην σας στο κομοδίνο ή εάν κοιμάστε με το παλιό του t-shirt. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάψετε τα υπάρχοντά του ή να τα πετάξετε στο δρόμο, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να τα απομακρύνετε από το οπτικό σας πεδίο.

Επίσης, καλό θα είναι να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε να μη βλέπετε στην αρχική σας σελίδα φωτογραφίες από τις εξορμήσεις του ή τις νέες παρέες του. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να χαλάσει τη διάθεσή σας και να παρεμποδίσει την πρόοδό σας.

*Βάλτε ένα τέλος

Μερικές φορές η διακοπή κάθε επικοινωνίας δεν είναι αρκετή για να σας βοηθήσει να προχωρήσετε. Το κλειδί είναι να βάλετε ένα τέλος στη σχέση σας με έναν υγιή τρόπο. Αντί να επιδιώξετε να βγείτε με τον πρώην σας για έναν «φιλικό» καφέ, προτιμήστε να του γράψετε ένα γράμμα λέγοντας όλα όσα δεν έχετε την ευκαιρία να πείτε. Απλά μην του το στείλετε. Είναι η διαδικασία καταγραφής των συναισθημάτων σας σε χαρτί που σας βοηθά να βάλετε τέλος στη σχέση – όχι η αποστολή του γράμματος.

*Θυμηθείτε όσα σας ενοχλούσαν σε αυτόν

Συχνά, μετά τον χωρισμό οι άνθρωποι εστιάζουν σε όλα τα πράγματα που θα χάσουν από τον πρώην τους. Αντί να θυμούνται το πώς ήταν πραγματικά, βλέπουν μόνο τις καλές ιδιότητες – τα πράγματα που πραγματικά θα τους λείψουν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να σας βοηθήσει. Αντ’ αυτού φροντίστε να θυμίζετε στον εαυτό σας όλα όσα σας ενοχλούσαν στον πρώην σας (μικρά και μεγάλα) και τους λόγους που δεν ταιριάζατε.

*Φροντίστε τον εαυτό σας

Το κλειδί για να νιώσετε καλύτερα (και) μετά από έναν χωρισμό, είναι το να εστιάσετε στον εαυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε σωστά, ότι κοιμάστε επαρκώς, καθώς και ότι έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.

*Συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους

Αντισταθείτε στην επιθυμία σας να κλειστείτε στο σπίτι και να απομονωθείτε και βάλτε στόχο να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους. Επικοινωνήστε με τους φίλους σας και αν έχετε τη δυνατότητα κανονίστε μια σύντομη εκδρομή μαζί τους. Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη του γέλιου και της επικοινωνίας με ανθρώπους που σας νοιάζονται και σας αγαπούν.

Ακολουθήστε το στο Google News