Η Πριγιάνκα Τσόπρα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1982 στην πόλη Τζαμσχεντπούρ στην Ινδία, από τον Ασόκ και τη Μάντου Τσόπρα, γιατρούς στον ινδικό στρατό. Εχει έναν αδελφό, τον Σιντχάρθ, ο οποίος είναι επτά χρόνια μικρότερός της.

Λόγω του επαγγέλματος των γονιών της, η οικογένειά της αναγκαζόταν να μετακομίζει σε διάφορα μέρη στην Ινδία, ενώ στα 13 της η Τσόπρα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζούσε με τη θεία της. Οσο ζούσε στη Μασαχουσέτη, συμμετείχε σε παιδικές θεατρικές παραγωγές και έκανε μαθήματα κλασικής μουσικής και χορωδίας. Κατά τη διάρκεια των εφηβικών της χρόνων στις ΗΠΑ, η Τσόπρα είχε έρθει αντιμέτωπη με τον φυλετικό ρατσισμό και είχε πέσει θύμα μπούλινγκ από συμμαθητές της. «Ημουν άχαρο παιδί, είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση, προερχόμουν από ένα μεσαίας τάξης οικογενειακό περιβάλλον και είχα λευκά σημάδια στα πόδια μου. Αλλά πραγματικά δούλεψα σκληρά. Σήμερα, τα πόδια μου διαφημίζουν 12 διαφορετικά brands» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

Μετά από τρία χρόνια στην Αμερική, η Τσόπρα επέστρεψε στην Ινδία, όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της σε στρατιωτικό λύκειο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου άρχισε να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς. Αφού κέρδισε τον τίτλο της Μις Ινδία, το 2000 στέφθηκε Μις Κόσμος. Οι τίτλοι αυτοί την έκαναν ευρέως διάσημη και κάπως έτσι ξεκίνησε να δέχεται προτάσεις για συμμετοχές σε κινηματογραφικές παραγωγές.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην υποκριτική του 2003 και έκτοτε έχει πάρει μέρος σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές του Μπόλιγουντ, φιγουράροντας στη λίστα με τις πιο καλοπληρωμένες ηθοποιούς στην Ινδία. Παγκοσμίως διάσημη έγινε μέσα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ως Αλεξ Πάρις στην αμερικανική σειρά «Quantico» (2015-2018), ενώ έχει συμμετάσχει και σε μερικές χολιγουντιανές παραγωγές, με πιο γνωστή την αμερικανο-ινδική ταινία «Ο Λευκός Τίγρης» (2021), της οποίας ήταν και παραγωγός. Η ταινία σάρωσε σε προβολές σε διάσημη υπηρεσία streaming και κατάφερε να κερδίσει μία υποψηφιότητα για Οσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Τον Μάιο του 2018 ξεκίνησε να βγαίνει με τον αμερικανό τραγουδιστή και ηθοποιό Νικ Τζόνας. Ο Τζόνας τής έκανε πρόταση γάμου στις 19 Ιουλίου της ίδια χρονιάς, μία ημέρα μετά τα γενέθλιά της στην Κρήτη. Αρραβωνιάστηκαν τον Αύγουστο του 2018 στη Μουμπάι και τρεις μήνες μετά παντρεύτηκαν στο Τζοντχπούρ.

Για την αυτοπεποίθησή της

«Μεγαλώνοντας ήμουν αγοροκόριτσο και είχα πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ενιωθα πάντα διαφορετική. Ημουν ανασφαλής μέχρι και τη δεκαετία των 20 μου, δεν ήξερα ποια είμαι. Στα 30 μου ανακάλυψα ότι δεν γεννιέσαι με αυτοπεποίθηση, αλλά ότι πρέπει να διδάξεις τον εαυτό σου να νιώθει σιγουριά».

Για την περιποίηση του δέρματός της

«Για να κρατήσω το δέρμα του σώματός μου απαλό, όσο είμαι στην μπανιέρα απλώνω ελληνικό γιαούρτι. Είναι εντυπωσιακά ενυδατικό. Απλά το τρίβω στο σώμα μου, όπως θα έκανα με ένα σαπούνι. Επειτα βγαίνω από το ντους, το αφήνω για τρία λεπτά και το ξεπλένω».

Για τη διατροφή της

«Σε γενικές γραμμές τρώω ό,τι μου αρέσει. Περιστασιακά, προσπαθώ να τρώω υγιεινά, αλλά αυτό κρατάει συνήθως για μερικές ημέρες. Ευτυχώς έχω καλό μεταβολισμό, επομένως τον παίρνω ως δεδομένο πολλές φορές».

Τι την κάνει να αισθάνεται ευτυχισμένη

«Η ευτυχία κρύβεται στα πιο μικρά πράγματα. Οποτε έχω μια μέρα χωρίς δουλειά, τρώω το αγαπημένο μου γεύμα, περιποιούμαι το δέρμα μου, γεμίζω την μπανιέρα και επικοινωνώ με τους ανθρώπους που αγαπώ. Τέτοια μικρά πράγματα είναι πραγματικές πολυτέλειες που με κάνουν να νιώθω όμορφα».

Η νούμερο ένα συνήθειά της για υγιές δέρμα

«Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται προστασία από τον ήλιο. Δεν βγαίνω ποτέ από το σπίτι χωρίς πρώτα να απλώσω αντηλιακή κρέμα».

Το βήμα περιποίησης που δεν παραλείπει ποτέ

«Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για το δέρμα σου είναι να αφαιρείς το μακιγιάζ σου προτού ξαπλώσεις για ύπνο το βράδυ. Πρέπει να αποτελεί μέρος της βραδινής ρουτίνας μας, όπως το πλύσιμο των δοντιών».

Το makeup tip που της φτιάχνει τη διάθεση

«Οποτε νιώθω πεσμένη ψυχολογικά, φοράω ένα έντονο κόκκινο κραγιόν. Νιώθω ότι αποσπά την προσοχή από την κούρασή μου. Αυτό σημαίνει ότι όποτε με δείτε με κόκκινο κραγιόν, είμαι πραγματικά εξουθενωμένη».

Η αγαπημένη της σπιτική συνταγή ομορφιάς

«Γενικά είμαι λάτρης των σπιτικών συνταγών ομορφιάς. Η αγαπημένη μου είναι μια μάσκα που αν και δεν ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες, σε εμένα λειτουργεί υπέροχα. Αναμειγνύω γιαούρτι με λίγο χυμό λεμονιού, σκόνη κουρκουμά και αλεύρι. Απλώνω το μείγμα στο σώμα μου και το χρησιμοποιώ ως απολεπιστικό».

Η συμβουλή ομορφιάς που της έδωσε η μητέρα της

«Δύο φορές τον μήνα κάνω μια σπιτική θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής, την οποία μου έχει μάθει η μητέρα μου. Ανακατεύω λίγο λάδι καρύδας με λίγο καστορέλαιο και κάνω με το μείγμα μασάζ στο κεφάλι μου. Το αφήνω να απορροφηθεί για λίγο και στη συνέχεια λούζομαι. Αυτή η διαδικασία τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, ευνοεί την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και ταυτόχρονα με χαλαρώνει».

Το wellness μυστικό της

«Εχω πάντα μαζί μου ένα μπουκάλι νερό και μόλις το αδειάσω, το γεμίζω ξανά. Η ενυδάτωση ξεκινάει εκ των έσω. Φροντίζω λοιπόν να πίνω νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι το ελιξίριό μου».

Για τα καθιερωμένα πρότυπα ομορφιάς

«Παλαιότερα πολλοί συνήθιζαν να μου λένε ότι δεν μοιάζω με Ινδή. Μα πώς υποτίθεται ότι τελικά πρέπει να δείχνει μια Ινδή; Οταν ήμουν νεότερη αυτά τα σχόλια με έκαναν να νιώθω ότι δεν μπορώ να ταιριάξω πουθενά, ωστόσο πλέον δεν αμφισβητώ τον εαυτό μου».

Για τον σύζυγό της, Νικ Τζόνας

«Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή δεν τον είχα πάρει πολύ στα σοβαρά. Εγώ ήμουν 35, ήθελα να παντρευτώ και να κάνω παιδιά και εκείνος ήταν 25, επομένως δεν ήξερα τι ήθελε. Ωστόσο, όταν τον γνώρισα καλύτερα κατάλαβα ότι είναι ένας άνδρας γεμάτος αυτοπεποίθηση και λογική, ο οποίος στηρίζει τα επιτεύγματα και τα όνειρά μου».