Αυτό το Σαββατοκύριακο το «My Greece» ταξιδεύει στην Καβάλα. H Δέσποινα Βανδή μας ξεναγεί στον τόπο που μεγάλωσε, την πόλη που διατηρεί την αυθεντική ομορφιά της. Καλεσμένη σ’ αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι η Μελίνα Ασλανίδου, που εκτός από τη φιλία τους μοιράζονται και μια κοινή ρίζα: τον Πόντο.

Η βόλτα ξεκινά το Σάββατο 12 Ιουνίου από το κέντρο της Καβάλας για να ανέβουν ως την Παλιά Πόλη, την Παναγιά και το Κάστρο.

Σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, στο παλιό καρνάγιο της πόλης η Δέσποινα και η Μελίνα μαγειρεύουν σαρδέλες πλακί. Αμέσως μετά φτάνουν στις Καμάρες που, εκτός από χαρακτηριστικό μνημείο της πόλης, κρύβουν για τη Δέσποινα πολλές αναμνήσεις.

Η στάση στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού με τα κειμήλια δεκάδων προσφύγων από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και τη Θράκη επιφυλάσσει στιγμές συγκίνησης για όλους. Η Δέσποινα και η Μελίνα μαθαίνουν τα μυστικά των περίφημων κουραμπιέδων Νέας Καρβάλης, τη συνταγή που έχει φτάσει ως εδώ μαζί με τους πρόσφυγες από την Καππαδοκία.

Η βουτιά στο χθες και το σήμερα της Καβάλας συνεχίζεται και την Κυριακή 13 Ιουνίου με βόλτες στο γραφικό λιμάνι και την παραλία της πόλης. Η Δέσποινα και η Μελίνα φτάνουν ως την Κεραμωτή δίπλα στο δέλτα του Νέστου. Αδιαφορούν για τα μποφόρ και μπαίνουν σ’ ένα καΐκι για να βρεθούν εκεί που καλλιεργούνται και μεγαλώνουν τα περίφημα μύδια της περιοχής. Κι αφού μαθαίνουν τα πάντα γι’ αυτά, δοκιμάζουν μια πρωτότυπη συνταγή μυδοντολμάδες με σέσκουλα και πολύχρωμα παντζάρια.

Η καλλιέργεια και το εμπόριο καπνού είναι συνυφασμένα με την οικονομική ακμή της Καβάλας στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Η Δέσποινα και η Μελίνα ακολουθούν τα ίχνη αυτής της εποχής στα μεγάλα καπνεργοστάσια και τα εντυπωσιακά μέγαρα της πόλης, όπως το δημαρχείο και την εντυπωσιακή Μεγάλη Λέσχη. Από τη βόλτα δε θα μπορούσε να λείπει ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο της Καβάλας το περίφημο Ιμαρέτ, ένα κομψοτέχνημα οθωμανικής αρχιτεκτονικής.

Η βόλτα στην πόλη ολοκληρώνεται άκρως απολαυστικά και ποντιακά.

Η Δέσποινα και η Μελίνα μυούνται στα μυστικά του γαύρου και του χαψοτήγανου.
Αυτό το Σαββατοκύριακο το «My Greece» είναι πλημμυρισμένο με αρώματα Ανατολής και Δύσης. Ιστορίες αιώνων, γεύσεις της θάλασσας και ίχνη των πολιτισμών που πέρασαν και «πότισαν» την Καβάλα. Ένα ταξίδι με προσωπικές αναμνήσεις και στιγμές συγκίνησης.

Ελάτε να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα, μαζί!

https://www.youtube.com/watch?v=1eXYahc0NFc&feature=youtu.be

«MY GREECE» ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:40 ΣΤΟ MEGA

Instagram: @mygreece.official

#MyGreeceMega

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ
EXECUTIVE PRODUCER: ΚΕΒΟΡΚ ΣΑΡΚΙΣΙΑΝ
PROJECT MANAGER: ΕΛΕΝΑ ΚΑΤΡΑΒΑ
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ : ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΙΖΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΖΑΜΗΣ
ΕΚΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: BARKINGWELL MEDIA