Η make-up artist Πέγκυ Κύρκου βρέθηκε στην παρέα του «Πάμε Δανάη!» και έδειξε σπιτικές συνταγές για πιο γρήγορα μαύρισμα, αλλά και για την περιποίηση του δέρματός μας μετά την έκθεσή του στον ήλιο!

Προκειμένου να μαυρίσουμε πιο εύκολα και γρήγορα, πριν πάμε στην παραλία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι, και να το αλείψουμε σε όλο μας το σώμα μισή ώρα πριν βγούμε στον ήλιο, αλλά όχι στο πρόσωπο.

Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε μία κρέμα χρησιμοποιώντας βερίκοκο, καρότο, και λάδι ελιάς!

Θα χρειαστούμε 2 βερίκοκα, ένα καρότο και ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, τα οποία χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια αραιή κρέμα, και στη συνέχεια την απλώνουμε στο σώμα μας, επίσης μισή ώρα πριν βγούμε στην παραλία.

Παράλληλα, μπορούμε να καταναλώσουμε βερίκοκα ή καρότα πριν βγούμε στην παραλία, κάτι που επίσης θα βοηθήσει στο να αποκτήσουμε ένα πιο γρήγορο μαύρισμα.

Ακόμα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα σπιτικό αντηλιακό που θα μας προστατεύει, και ταυτόχρονα θα βοηθάει στο μαύρισμα.

Θα χρειαστούμε:

50 ml λάδι καρύδας

50 ml σησαμέλαιο

50 ml ελαιόλαδο

3 φακελάκια μαύρο τσάι

2 κάψουλες βιταμίνη Ε

Αφήνουμε το αντηλιακό μας 4-5 μέρες στον ήλιο και μετά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Ωστόσο, για την καλύτερη προστασία του δέρματός μας, θα πρέπει να το αλείφουμε στο σώμα μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, μετά την έκθεσή μας στον ήλιο, μπορούμε να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας με μια εύκολη σπιτική μάσκα.

Θα χρειαστούμε γιαούρτι, πολτοποιημένο αγγούρι, και δύο κουταλιές βρώμης, για να φτιάξουμε μια άκρως καταπραϋντική και ενυδατική μάσκα!

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: