Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θριάμβευσε κόντρα στον Ζβέρεφ και με τη νίκη επί του Γερμανού με 3-2 σετ, προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros. Μια τεράστια επιτυχία του Έλληνα τενίστα που στοχεύει στην κατάκτηση του grand slam.

Ο Τσιτσιπάς έγραψε μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, καθώς κατάφερε μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του μεγάλου τουρνουά και είναι πανέτοιμος για να κατακτήσει το Grand Slam.

Ο Ελληνας τενίστας πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πήρε μια πανάξια πρόκριση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μάχη 3 ωρών και 37 λεπτών, έκαμψε την αντίσταση του Σάσα Ζβέρεφ (Νο. 6 στην παγκόσμια κατάταξη) και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας που θα βρεθεί σε τελικό τουρνουά επιπέδου Γκραντ Σλαμ.

Μια ιστορική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό, με τον συμπατριώτη μας να δείχνει έτοιμος να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο 22χρονος δεν λύγισε από την πίεση της πρώτης συμμετοχής σε έναν τελικό γκραντ σλαμ και δεν πτοήθηκε όταν είδε τον αντίπαλό του να επιστρέφει από το 0-2 και να ισοφαρίζει σε 2-2.

Με μυαλομένο τένις και τρομερά χτυπήματα αντάξια της ποιότητάς του, πήρε το πέμπτο και καθοριστικό σετ με 6-3 και έφτασε σε μια τεράστια νίκη. Μια νίκη που του δίνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό και κρατάει ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης ενός τίτλου γκραντ σλαμ.

Μια τεράστια επιτυχία για το καμάρι του ελληνικού αθλητισμού, με τον Στέφανο πλέον να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νόβακ Τζόκοβιτς – Ράφαελ Ναδάλ. Οποιος και αν είναι ο αντίπαλός του, ο Τσιτσιπάς έχει αποδείξει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Big-3 και να φτάσει σε τεράστιες νίκες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής (13/6).

Ο Στέφανος ξεκίνησε το παιχνίδι με τον αέρα του φαβορί και παίζοντας εξαιρετικό τένις προηγήθηκε γρήγορα με 3-0. Ο Γερμανός μείωσε αρχικά σε 3-1 και λίγο αργότερα σε 4-2, αλλά ο Τσιτσιπάς δεν αγχώθηκε. Παρέμεινε ψύχραιμος και με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Ζβέρεφ μπήκε στο κορτ αποφασισμένος να ισοφαρίσει σε 1-1 και με γρήγορο μπρέικ προηγήθηκε με 3-0 γκέιμς . Ο Ελληνας τενίστας σε εκείνο το σημείο, όμως, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με έξι σερί γκέιμς έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι.

Το 0-3 έγινε 6-3 και ο συμπατριώτης μας έκανε το δεύτερο βήμα για την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό της φετινής διοργάνωσης.