Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλεστε ή να αναζητάτε κάποια ακραία δίαιτα που υπόσχεται άμεση και θεαματική απώλεια βάρους. Προκειμένου να καταφέρετε να χάσετε τα περιττά κιλά που κάνουν το κουμπί του τζιν να κλείνει με δυσκολία και να υποδεχτείτε το καλοκαίρι πιο ανάλαφροι, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα 5 παρακάτω tips.

Πέντε tips για να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα

  1.  Καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες. Πέρα από το να βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν και στον έλεγχο του βάρους, καθώς σας προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού και να σας κρατούν πολλή ώρα χορτάτους. Τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι καλές πηγές φυτικών ινών.
  2. Μην ξεχάτε την πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη συμβάλλει και αυτή στο αδυνάτισμα χάρη στην ιδιότητά της να απορροφάται σταδιακά από το στομάχι, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού. Το αυγό, το στήθος κοτόπουλου, η γαλοπούλα, τα μανιτάρια, η κινόα, το τυρί κότατζ, το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, η βρώμη και ο τόνος είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης.
  3. Μείνετε μακριά από τη ζάχαρη. Ακόμη κι αν πίνετε τον καφέ σας σκέτο ή δεν είστε λάτρεις των γλυκών, η ζάχαρη συχνά «μεταμφιέζεται» στις ετικέτες των τροφίμων, παίρνοντας πολλά διαφορετικά ονόματα. Μάλιστα, η πρόσθετη ζάχαρη είναι ο βασικός λόγος που πολλά συσκευασμένα και μεταποιημένα τρόφιμα (π.χ. ψωμί, κέτσαπ, έτοιμοι χυμοί φρούτων) περιέχουν πολλές θερμίδες. Ένας καλός τρόπος να μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας και παράλληλα να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό, είναι αντικαθιστώντας τα παγωτά και τα γλυκά με φρούτα και γιαούρτι.
  4. Ξεκινήστε γυμναστική. Η γυμναστική είναι σύμμαχός σας στην προσπάθειά σας να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού σας και να αδυνατίσετε. Η σωματική δραστηριότητα κατά κανόνα ξεχνιέται τις εορταστικές περιόδους, γι’ αυτό καλό είναι να βάλετε στον καθημερινό σας προγραμματισμό μισή ώρα ήπιας αερόβιας άσκησης. Για παράδειγμα βάλτε στόχο να περπατάτε γρήγορα για μισή ώρα κάθε ημέρα.
  5. Μείνετε ενυδατωμένοι. Το νερό δεν έχει κάποια μαγική ιδιότητα αδυνατίσματος, έχει όμως την ιδιότητα να επιφέρει το αίσθημα κορεσμού και κατ’ επέκταση να αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής που οδηγεί σε αύξηση του βάρους σας.