Ανεξαρτήτως trends, τα ίσια μαλλιά αποτελούν σταθερά ένα από τα πιο κολακευτικά και αγαπημένα χτενίσματα. Κι ενώ το ίσιο μαλλί δείχνει ανεπιτήδευτο και απλό, στην πραγματικότητα έχει και αυτό τα μυστικά του. Για να πετύχετε, λοιπόν, επαγγελματικό αποτέλεσμα στο ίσιωμα, δεν αρκεί να περάσετε από τις τούφες σας την πρέσα ισιώματος.

5 βήματα για το τέλειο ίσιωμα

1. Προετοιμασία

Ξεκινήστε λούζοντας και ενυδατώνοντας τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση ένα σαμπουάν κατά του φριζαρίσματος και αφού τελειώσετε με το λούσιμο, απλώστε conditioner και αφήστε το να δράσει για 2′ προτού ξεβγάλετε. Σκουπίστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα από ύφασμα με μικροίνες ή ένα βαμβακερό μπλουζάκι, ώστε να αποφύγετε το φριζάρισμα.

2. Προστασία

Ως γνωστόν, η θερμότητα από τα εργαλεία styling καταστρέφει την τρίχα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να απλώνετε μια γενναία ποσότητα από κάποιο ειδικό προϊόν που προστατεύει τα μαλλιά σας από τη θερμότητα. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε προστατευτικά προϊόντα σε μορφή κρέμας, λαδιού ή spray. Εφαρμόστε από τη μέση του μαλλιού μέχρι τις άκρες.

3. Στέγνωμα

Στεγνώστε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, προσέχοντας να το κρατάτε με μια τέτοια καθοδική κλίση ώστε να μη φουντώνουν τα μαλλιά σας. Μπορείτε να ισιώσετε κάπως τα μαλλιά σας με μια στρογγυλή βούρτσα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει πλήρως τα μαλλιά σας και ότι δεν έχουν κρατήσει υγρασία.

4. Ίσιωμα

Χωρίστε το μαλλί σας σε δύο τούφες (πάνω και κάτω) και στερεώστε την πάνω τούφα με ένα κλάμερ. Ισιώστε το μαλλί σας τούφα-τούφα ξεκινώντας από τις ρίζες ως τις άκρες. Προσέξτε να μην ισιώσετε την ίδια τούφα για παραπάνω από 2-3 φορές, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει σημαντικά τις τρίχες σας.

5. Για κράτημα με διάρκεια

Αν θέλετε να αποφύγετε το φριζάρισμα και το χτένισμά σας να κρατηθεί αναλλοίωτο κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε δεν έχετε τελειώσει ακόμα. Αφού τελειώσετε με το ίσιωμα, απλώστε στις παλάμες σας λίγες σταγόνες από ενυδατικό λαδάκι και εφαρμόστε το στις άκρες των μαλλιών σας για έξτρα λάμψη. Ολοκληρώστε το χτένισμά σας ψεκάζοντας hairspray σε μια βούρτσα και χτενίζοντας απαλά τα μαλλιά σας.

Ακολουθήστε το στο Google News