«Όπως έχουμε αναφέρει κατά καιρούς, τα φρούτα και τα λαχανικά με τα βαθύτερα και λαμπρότερα χρώματα φαίνεται να προσφέρουν φανταστικά οφέλη για την υγεία», αναφέρει χαρακτηριστικά η δρ. Rachel Nazarian, πιστοποιημένη δερματολόγος στην Νέα Υόρκη. «Τα κεράσια, τα δαμάσκηνα και οι φράουλες έχουν παρόμοια οφέλη για την υγεία και τα ίδια συστατικά που τους δίνουν την υπέροχη γεύση τους είναι επίσης υπέροχα για το δέρμα σας και τη συνολική υγεία».

Κεράσια γεμάτα αντιοξειδωτικά

Πολλά είναι τα τρόφιμα που μπορούν να μας χαρίσουν τα ωφέλιμα αντιοξειδωτικά, με την κατανάλωση αντιφλεγμονωδών τροφίμων να είναι είναι σημαντική τόσο για την συνολική υγεία του οργανισμού εσωτερικά όσο και για την επιδερμίδα μας, εξωτερικά.

«Μια αντιφλεγμονώδης διατροφή είναι ιδανική για την υγεία του δέρματος», επισημαίνει η δρ. Rachel Nazarian. «Η κύρια πηγή αντιοξειδωτικών στα κεράσια προέρχεται από ανθοκυανίνες, αλλά τα κεράσια περιέχουν επίσης βιταμίνες Α, C, E και κάλιο.

Μια αντιφλεγμονώδης διατροφή θα διατηρήσει τη νεανική επιδερμίδα και θα την προστατεύσει από περιβαλλοντικούς ρυπογόνους παράγοντες» εξηγεί.

Η βιταμίνη C, που είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της φυσικής ανοσίας του οργανισμού ενάντια σε μικρόβια και ιούς αλλά και για την υγεία του δέρματος, μπορεί να βοηθήσει στον υγιή σχηματισμό κολλαγόνου σύμφωνα με την ίδια.

Για όνειρα γλυκά

Ο ποιοτικός ύπνος έχει πολλά οφέλη και ένα από αυτά είναι ότι μας κάνει να ξυπνάμε κάθε μέρα όμορφες.

«Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την ανανέωση και την επισκευή πολλών δερματικών διεργασιών, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των βλαβών των ελεύθερων ριζών και της οικοδόμησης άμυνας κατά της πρόωρης γήρανσης από εξωτερικές πηγές, όπως η ακτινοβολία» εξηγεί η δρ. Rachel Nazarian.

«Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την δημιουργία κολλαγόνου αλλά και την προστασία του εγκεφάλου» επισημαίνει.

Επιπλέον τα κεράσια περιλαμβάνουν τρυπτοφάνη και μελατονίνη, οι οποίες είναι γνωστό ότι βοηθούν στον ύπνο, καθιστώντας τα γλυκά κεράσια μια ιδανική επιλογή για το νυχτερινό μας γλυκό σνακ.

Φυσικό γλυκό που «διώχνει» το στρες

«Το άγχος πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων στο σώμα, που μπορεί τελικά να εκδηλωθούν ποικιλοτρόπως αλλά και σε δερματικές παθήσεις», σύμφωνα με την δρ. Rachel Nazarian.

«Η ορμόνη του άγχους, γνωστή και ως κορτιζόλη, στέλνει μηνύματα στην επιδερμίδα να αυξήσει την παραγωγή λαδιού, οδηγώντας συχνά σε σπυράκια ακμής. Το στρες έχει επίσης αποδειχθεί ότι εκδηλώνει άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις στο δέρμα, όπως ροδόχρου ακμή, έκζεμα και ψωρίαση» εξηγεί.

Ευτυχώς όμως, τα κεράσια μπορούν να μας «σώσουν» και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σεροτονίνης, που μπορεί σύμφωνα με μελέτες, να ενισχύσει την διάθεσή σας και το γενικότερο αίσθημα της ευημερίας στην καθημερινότητά σας.