Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί μια σημαντική υπόθεση, καθώς προσφέρει στο σώμα μας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Πολλές φορές όμως τείνουμε να.. ξεχνάμε τα σημαντικά της οφέλη στην θέα των λαχταριστών γλυκισμάτων.

Τι δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας

Ακόμα και αν υποκείψετε σε κάποιους πειρασμούς, είναι σημαντικό τα ακόλουθα να μην λείψουν από την διατροφή σας:

*Πρωτεΐνη

Το κρέας και τα φασόλια μας τροφοδοτούν με την πρωτεΐνη, θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για την σωστή ανάπτυξη των μυών αλλά και του εγκεφάλου. Τα άπαχα κρέατα, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως το κοτόπουλο και το ψάρι συγκαταλέγονται στις καλύτερες επιλογές.

Τα καρύδια αποτελούν και αυτά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περιέχουν όμως και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι οι φυτικές ίνες. Προσπαθήσετε να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή τις φακές, τα φασόλια, τον αρακά, τα αμύγδαλα, τους ηλιόσπορους και τα καρύδια.

*Λαχανικά

Τα λαχανικά αποτελούν πρωταρχικές πηγές βιταμινών και μετάλλων. Τα σκούρα, φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι γενικά τα περισσότερο θρεπτικά και μπορούν να καταναλωθούν σχεδόν σε κάθε γεύμα.

Η κατανάλωση ποικιλίας λαχανικών θα συμβάλλει στην μείωση της πείνας και μπορείτε να ξεκινήσετε, συνδυάζοντας το σπανάκι, το λάχανο, τα φασολάκια ή και το μπρόκολο με λίγο κοτόπουλο για το μεσημεριανό σας ενώ πολλοί τα απολαμβάνουν και σε smoothie.

*Φρούτα

Εκτός από εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, τα φρούτα είναι και νόστιμα σνακ. Επιλέξτε φρούτα αναλόγως της εποχής, καθώς όσο πιο φρέσκα τόσο μεγαλύτερη είναι και η θρεπτική τους αξία.

Τα φρούτα, ταυτόχρονα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, με την διαφορά ότι είναι φυσική και για αυτό είναι μια καλύτερη επιλογή από τρόφιμα με πρόσθετη ζάχαρη. Όπως και να έχει είναι σημαντικό να καταναλώνετε τα φρούτα με μέτρο, καθώς έχουν θερμίδες ακριβώς όπως όλα τα τρόφιμα.