Από ό,τι φαίνεται, ο πρίγκιπας Τζορτζ έχει ήδη πληροφορηθεί τη βαριά κληρονομιά του ως πρωτότοκος γιος του δεύτερου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Οι μόνοι που μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν τι σημαίνει αυτό είναι ο πατέρας και ο παππούς τους, που έχουν την ίδια μοίρα – αν και το Crown έχει επιχειρήσει να μάθει μερικά πράγματα και σε εμάς, τους κοινούς θνητούς.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο βασιλικός βιογράφος Ρόμπερτ Λάσεϊ, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έχουν ενημερώσει τον πρωτότοκο γιο τους πριν ακόμα κλείσει τα επτά του χρόνια για τον βασιλικό τρόπο ζωής, αλλά και για το ότι κάποια μέρα θα γίνει βασιλιάς – και τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Οι γονείς του δεν θέλουν να προχωρήσουν σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Όπως αναφέρεται στη βιογραφία «Battle of Brothers», επιθυμία του πρίγκιπα Ουίλιαμ είναι να μοιραστεί ο γιος του κάποια στιγμή της ζωή του την ιστορία αυτή.

Ωστόσο, οι γονείς του ελπίζουν πως ο θεσμός θα εξελιχθεί μελλοντικά, προκειμένου να συμβαδίζει πιο αρμονικά με τους κανόνες της σύγχρονης εποχής.

Όπως αναφέρει μάλιστα o βασιλικός βιογράφος:

«Ο Ουίλιαμ δεν θέλει να κάνει στον γιο του ό,τι έκαναν και σε εκείνον. Να του γεμίζει δηλαδή το κεφάλι με όλους αυτούς τους κανόνες και τις υποχρεώσεις. Νομίζει πως έτσι ο Τζορτζ δεν θα «πάρει με καλό μάτι» το ρόλο του».

Παράλληλα, επιθυμεί το παιδί του να μεγαλώσει όσο γίνεται «φυσιολογικά», χωρίς περιορισμούς και άγχος.