Ξέρουμε ότι ακούγεται παράξενο να βάζεις λεμόνι στα αυγά σου, όμως ο ειδικός διατροφής Makenzie Bryson Jackson ισχυρίζεται ότι αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ ταιριαστός.

«Το πρώτο έχει να κάνει με τη χημική αντίδραση μεταξύ της πρωτεΐνης των αυγών και της οξύτητας του χυμού λεμονιού. Όταν ζεσταίνονται τα αυγά, η πρωτεΐνη τους (60% εκ της οποίας βρίσκεται στο ασπράδι και το 40% στον κρόκο) θα αρχίσει να αλλάζει, να πήζει και να δημιουργεί την τέλεια υφή στα αυγά».

«Ανακατεύοντας και χτυπώντας τα αυγά με κάτι όξινο, όπως είναι ο χυμός λεμονιού, θα γίνουν πιο σφιχτά» λέει ο Jackson.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ο χυμός λεμονιού θα κάνει τα scrambled eggs πιο μαλακά είναι λόγω του νερού που περιέχεται στον χυμό.

Ακριβώς όπως συμβαίνει και όταν προσθέτουμε λίγο γάλα στη μαγειρική μας:

«Τα αυγά θα μαγειρευτούν πιο αργά εξαιτίας του περισσότερου νερού κάτι που θα τα κάνει να έχουν μια πιο απαλή, αφράτη υφή».

Όσον αφορά τη γεύση δεν θα θυμίζει σε τίποτα λεμόνι.

Η γεύση είναι διακριτική, κάτι που οφείλεται επίσης στην οξύτητα, η οποία πιθανώς εξισορροπεί και ενισχύει την γεύση των αυγών, όπως η σωστή ποσότητα αλατιού.

Eίστε έτοιμοι τώρα να φτιάξετε τα δικά σας scrambled eggs με χυμό λεμονιού;

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η ποσότητα χυμού λεμονιού που θα χρησιμοποιήσετε, καθώς το πολύ λεμόνι θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η χρυσή τομή είναι περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού για 6 αυγά.