Ορισμένες φορές ακόμη και αν έχετε γεμίσει την κουζίνα σας με υγιεινά σνακ ή έχετε προγραμματίσει προσεκτικά τα γεύματά σας είναι πιθανό να μην πετυχαίνετε τους στόχους που έχετε θέσει για την φυσική σας κατάσταση και απόδοση. Η ισορροπημένη διατροφή ακόμα και αν δεν είναι τόσο σύνθετη, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε.

Οι συνήθειες που σαμποτάρουν την υγιεινή διατροφή

Μερικές από τις «αθώες» συνήθειες που σαμποτάρουν τις προσπάθειές σας για μια ισορροπημένη διατροφή, περιλαμβάνουν:

Τρώτε γρήγορα

Όταν τρώτε πολύ γρήγορα μπορεί να μην αισθάνεστε τόσο έντονα το αίσθημα κορεσμού και είναι πιο πιθανό να φάτε υπερβολικά κατά την διάρκεια της ημέρας. Για αυτό θα ήταν καλύτερο να επιβραδύνετε για να αισθανθείτε πιο γεμάτοι με μικρότερες μερίδες.

Προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας στο γεύμα σας και να αφιερώσετε τουλάχιστον είκοσι λεπτά σε αυτό.

Κάθεστε πολλές ώρες συνεχόμενα

Αποτελεί ιδιαίτερα συχνό και συνηθισμένο πρόβλημα όλων όσων κάνουν καθιστικά επαγγέλματα. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια επιβραδύνει το μεταβολισμό σας, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες αύξησης του σωματικού βάρους.

Συνδέεται επίσης με άλλα προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις. Μπορείτε όμως να αντισταθμίσετε αυτές τις συνέπειες, αρκεί να σηκωθείτε και να μετακινηθείτε, ακόμα και για να γεμίσετε το μπουκάλι σας με νερό.

Τρώτε υπερβολικά μεγάλες μερίδες

Εάν έχετε συνηθίσει να τρώτε υπερβολικά μεγάλες μερίδες, είναι πολύ πιθανό να αυξήσετε το βάρος σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ελέγξτε τα μεγέθη μερίδων πριν από τα γεύματα και μετρήστε τα σνακ που καταναλώνετε χωρίς σχεδόν να το συνειδητοποιήσετε όσο βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά.

Ακολουθήστε το στο Google News