Οι ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, οι πιεστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και η πανδημία του κοροναϊού που συνεχίζει να απειλεί την υγεία μας επηρεάζουν αναπόφευκτα τη διάθεσή μας. Έτσι, αν το τελευταίο διάστημα νιώθετε ότι η διάθεσή σας δεν είναι στα ύψη, σίγουρα δεν είστε η μόνη. Ωστόσο, μερικές απλές κινήσεις είναι αρκετές για να σας κάνουν να νιώσετε και να δείξετε πιο όμορφη. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η χαρά πολλές φορές κρύβεται στα μικρά πράγματα.

*Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Τι καλύτερο μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά από το να γεμίσετε την μπανιέρα με ζεστό νερό και άλατα και να χαλαρώσετε; Ανάψτε ένα αρωματικό κερί, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική να παίζει, πάρτε μαζί σας το βιβλίο σας και επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξεχάσει κάθε αρνητική σκέψη.

*Χαλαρώστε με τη βοήθεια του μασάζ

Χρησιμοποιήστε ένα λάδι σώματος ή μια κρέμα για να κάνετε μασάζ σε όλο σας το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα χαλαρώσετε, αλλά θα φροντίσετε και το δέρμα σας.

Για έξτρα ενυδάτωση, εφαρμόστε το ενυδατικό προϊόν όσο ακόμη η επιδερμίδα σας είναι νωπή από το μπάνιο.

*Βάλτε τη μάσκα σας

Όχι, δεν εννοούμε την προστατευτική μάσκα που περιορίζει τη μετάδοση του κοροναϊού, αλλά τη μάσκα ομορφιάς. Ακόμη κι αν δεν έχετε κάποια ενυδατική μάσκα στο σπίτι, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε τη δική σας με υλικά που ήδη έχετε.

Θα χρειαστείτε 1 φακελάκι χαμομήλι, 1 κουταλιά της σούπας βρώμη, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2-3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο.  Αφού αδειάσετε το περιεχόμενο από το φακελάκι σε ένα μπολ, προσθέστε το μέλι, τη βρώμη και το αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε όλα τα υλικά. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20′. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό, σκουπίστε το ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα και απλώστε ενυδατική κρέμα.

Tip: Εφαρμόστε τη μάσκα μετά το μπάνιο, καθώς το ζεστό νερό και οι υδρατμοί θα έχουν «ανοίξει» τους πόρους του δέρματός σας.

*Βάψτε τα νύχια σας

Δεν χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού σε nail bar για να έχετε περιποιημένα άκρα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βάψετε τα νύχια σας με ένα βερνίκι σε καλοκαιρινή απόχρωση και αμέσως η διάθεσή σας θα ανανεωθεί.

How to: Αρχικά, εφαρμόστε μία βάση, ώστε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια και να αποτρέψετε το ξεφλούδισμα και στη συνέχεια απλώστε το βερνίκι. Αφού περάσετε την πρώτη στρώση, περιμένετε να στεγνώσει καλά και απλώστε και τη δεύτερη. Τέλος, εφαρμόστε top coat για να χαρίσετε λάμψη στην επιφάνεια του νυχιού και να εξασφαλίσετε ότι δε θα υπάρξουν αλλοιώσεις και ξεφλούδισμα.

*Τακτοποιήστε τα καλλυντικά σας

Ποιος ο λόγος να κρατάτε στο νεσεσέρ σας καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ που δεν χρησιμοποιείτε; Συγκεντρώστε όλα τα προϊόντα ομορφιάς που έχετε και χωρίστε τα σε αυτά που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, σε εκείνα που χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά και σε εκείνα που απλώς πιάνουν χώρο στο ντουλάπι σας. Σε περίπτωση που κάποια από αυτά έχουν χαλάσει, πετάξτε τα και αν κάποια απλώς δε σας ταιριάζουν, δώστε τα σε μια φίλη σας.