Ενώ το να ξεκινάτε τις ημέρες σας με σοκολάτα γάλακτος ακούγεται ως η συνταγή της.. αποτυχίας, μια νέα μελέτη που εστίασε σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση διαπίστωσε ότι η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια ενός στενού χρονικού διαστήματος το πρωί μπορεί να βοηθήσει το σώμα να κάψει λίπος και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πώς επιδρά στο σώμα

Για να μάθουν για τις επιδράσεις της κατανάλωσης σοκολάτας γάλακτος σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ερευνητές από το Brigham συνεργάστηκαν με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Murcia στην Ισπανία.

Μαζί, διεξήγαγαν μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, διασταυρούμενη δοκιμή σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που κατανάλωναν είτε 100 γραμμάρια σοκολάτας το πρωί (εντός μίας ώρας μετά το ξύπνημα) ή τη νύχτα (εντός μίας ώρας πριν τον ύπνο).

Οι ερευνητές συνέκριναν την αύξηση του σωματικού βάρους και αρκετές άλλες μετρήσεις αναφορικά με την κατανάλωση σοκολάτας.

Είναι ωφέλιμη η σοκολάτα το πρωί;

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μεταξύ των γυναικών που μελετήθηκαν:

  • Η πρόσληψη σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ δεν οδήγησε σε αύξηση βάρους.
  • Η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ μπορεί να επηρεάσει την πείνα και την όρεξη, τη σύνθεση των μικροοργανισμών του εντέρου, τον ύπνο και πολλά άλλα.
  • Η υψηλή πρόσληψη σοκολάτας κατά τις πρωινές ώρες θα μπορούσε να βοηθήσει στην καύση λίπους και στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
  • Η σοκολάτα το βράδυ ή το απόγευμα άλλαξε την ανάπαυση και την άσκηση του μεταβολισμού της επόμενης ημέρας.

«Τα ευρήματά μας τονίζουν ότι όχι μόνο το τι αλλά και το πότε τρώμε, μπορεί να επηρεάσει τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Frank A. J. L. Scheer, νευροεπιστήμονας.

«Οι εθελόντριες δεν αύξησαν το σωματικό τους βάρος, παρά την την αύξηση της θερμιδικής πρόσληψης» καταλήγουν.

Ακολουθήστε το στο Google News