Τα καθίσματα έχουν πολλές παραλλαγές και μία εξ αυτών είναι και το sumo squat. Και ενώ η σωστή φόρμα είναι σημαντική για κάθε άσκηση, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα καθίσματα γιατί μπορεί να είναι εύκολο να κάνετε απλώς τις κινήσεις και να χάσετε τα οφέλη που προσφέρει η κίνηση.

Συχνά λάθη του sumo squat

Το sumo squat, το οποίο συνεπάγεται το άνοιγμα των ποδιών σας λίγο πιο πέρα από μια κανονική στάση, γυμνάζει το εσωτερικό των μηρών, τους γλουτούς και τους ιγνυακούς τένοντες. Μερικά από τα πιο συχνά λάθη, περιλαμβάνουν:

Τα δάχτυλα των ποδιών είναι πολύ έξω

«Πολλοί άνθρωποι τείνουν να έχουν τα δάχτυλα των ποδιών τους πιο μπροστά» επισημαίνουν οι ειδικοί. Ενώ θέλετε να έχετε μια ευρεία στάση, τα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να επισημαίνονται σε γωνία περίπου 45 μοιρών.

Ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλα των ποδιών σας είναι σε καλή γωνία, σηκωθείτε όρθιοι και ανασηκώσετε τους γλουτούς σας, θα πρέπει να αισθανθείτε ότι οι εξωτερικές άκρες των γοφών σας «καίγονται».

Κλίνετε προς τα μπροστά

Το επόμενο λάθος που κάνετε είναι ότι συνήθως κλίνετε προς τα μπροστά. Αυτό όμως, δεν σας βοηθάει να στοχεύσετε σωστά τους γλουτούς σας. Για να το αποφύγετε αυτό, φροντίστε να κρατάτε το στήθος σας ψηλά.

Αν τείνετε να κλίνετε προς τα μπροστά, είναι λίγο πιο πιο δύσκολο να κάνετε τα γόνατά σας να πατήσουν προς τα έξω.

Τα γόνατα πηγαίνουν προς τα μέσα

Δεν θέλετε να αφήσετε τα γόνατά σας να έχουν κλείσει προς τα μέσα. Εάν τα δάχτυλα των ποδιών σας πηγαίνουν προς τα μέσα, κρατήστε το στήθος σας σε όρθια θέση και τότε σκεφτείτε να οδηγήσετε τα γόνατά σας σε όρθια θέση/

Για να βελτιώσετε την τεχνική σας, δείτε το βίντεο