Ένα και μόνο φυσικό συστατικό που ενδεχομένως έχουμε όλοι στην κουζίνα ή το σπίτι μας, μπορεί να κάνει τη διαφορά στην περιποίησή μας. Εσάς ποιο από τα παρακάτω φυσικά συστατικά είναι το αγαπημένο σας;

Για τα εύθραυστα νύχια:  5 κουτ. σούπας χλιαρό ελαιόλαδο

Η δύναμη και η υγεία των νυχιών πηγάζει από τα πετσάκια. Δώστε τους την απαραίτητη τροφή που δεν είναι άλλη από το ελαιόλαδο. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ, και βουτήξτε τις άκρες των δαχτύλων. Περιμένετε 10 λεπτά. Έπειτα σκουπίστε τα και κάντε στην περιοχή γύρω από τα νύχια ελαφρύ μασάζ. Αφήστε την υπόλοιπη ποσότητα να απορροφηθεί χωρίς να πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι. (Ιδανική στιγμή γι’αυτήν τη συνταγή είναι προτού κοιμηθείτε).

Για την ψαλίδα: 3 κουτ. σούπας έλαιο χοχόμπα

Απλώστε το λαδάκι στα μαλλιά σας, από τη μέση και κάτω, επιμένοντας στις άκρες σας. Μη βιαστείτε να το ξεβγάλετε, ιδανικά αφήστε το όλο το βράδυ. Όταν λούσετε τα μαλλιά σας, θα διαπιστώσετε ότι άξιζε τον κόπο η αναμονή, γιατί θα έχουν γίνει απαλά σαν μωρού.

Για το ντεμακιγιάζ: 1 κουτ. τσαγιού αμυγδαλέλαιο

Διασπά τους ρύπους και το μακιγιάζ, και παράλληλα ενυδατώνει.  Για να δράσει καλύτερα ρίξτε την ποσότητα στις παλάμες σας και τρίψτε τις μεταξύ τους. Έπειτα απλώστε κάντε μασάζ στο πρόσωπο ξεκινώντας από το κέντρο και με φορά προς περίγραμμα κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε την περιττή ποσότητα του ελαίου με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε ανθόνερο.

Για να επωφεληθείτε περισσότερο από τις απαλυντικές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου, μην το αφαιρέσετε εντελώς από το δέρμα.

Tip: Αν δεν έχετε αμυγδαλέλαιο, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήστε έλαιο αργκάν ή ελαιόλαδο. Θα έχετε παρόμοια αποτελέσματα, με την προϋπόθεση ότι ο τύπος της επιδερμίδας σας είναι ξηρός.

Κατά των μαύρων κύκλων και της κούρασης: Μισή πατάτα

Η πατάτα περιέχει το ένζυμο κατεχολάση, το οποίο έχει λευκαντική δράση.

Αφού την καθαρίσετε, πολτοποιήστε την στο μπλέντερ κι έπειτα μοιράστε το μείγμα σε δυο κομμάτια γάζας. Τυλίξτε τα καλά ώστε να γίνουν σαν μίνι κομπρέσες . Τοποθετήστε τις στα μάτια, για περίπου 20 λεπτά.

Τέλος, μην ξεπλύνετε με νερό, απλά σκουπιστείτε με μια απαλή, βαμβακερή πετσέτα. Προσοχή: Μην αφήσετε το χυμό της πατάτας να έρθει σε επαφή με τα μάτια.

Για τη λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα: Μισός ανανάς

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε φυσικά ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα και ΑΗΑ (άλφα-υδροξυοξέα) που απολεπίζουν ήπια και διώχνουν τα νεκρά κύτταρα.

Καθαρίστε τον ανανά και πολτοποιήστε τον στο μπλέντερ. Στραγγίξτε το μείγμα και απλώστε το στο πρόσωπο, αφήνοντάς το για μισή ώρα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.