Δεν είναι λίγοι αυτοί που φέτος δεν θα καταφέρουν να φύγουν για διακοπές. Ωστόσο, αν το καλοκαίρι σάς βρήκε στην πόλη, μην απογοητεύεστε. Είναι στο χέρι σας να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας και τη διάθεσή σας.

Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες ώστε να απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το καλοκαίρι στην πόλη.

*Τουρίστες στην πόλη

Γιατί να μην κάνετε τον τουρίστα… στην πόλη σας; Επισκεφθείτε τα αξιοθέατα της περιοχής σας, βγείτε για φαΐ έξω, απολαύστε μια ταινία στον θερινό κινηματογράφο και γενικά δείτε την πόλη σας με άλλα μάτια. Όσο κλισέ κι αν σας ακούγεται, η ομορφιά είναι παντού γύρω μας, αρκεί να την προσέξουμε.

*Επισκέψεις στην παραλία

Ποιος είπε ότι πρέπει να στερηθείτε τη θάλασσα επειδή δεν βρίσκεστε σε ένα κυκλαδίτικο νησί; Μπείτε στο αμάξι, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική να παίζει και επισκεφθείτε τις κοντινές -ή πιο μακρινές- παραλίες της πόλης σας. Η επαφή με το νερό είναι πολλές φορές αρκετή για να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα.

*Ανακαλύψτε το πάρκο της γειτονιάς σας

Συνδυάστε τη σωματική άσκηση με τη διασκέδαση βγαίνοντας για περπάτημα στο πάρκο της γειτονιάς σας. Σχετική έρευνα βρήκε ότι οι άνθρωποι που συχνάζουν καθημερινά στα αστικά πάρκα για 20 λεπτά κατά μέσο όρο ανέφεραν σημαντική αύξηση στην ικανοποίηση τους από τη ζωή μετά τη βόλτα τους. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τόσο η επαφή με τη φύση όσο και η γυμναστική μπορούν να λειτουργήσουν αγχολυτικά και να βελτιώσουν τη διάθεσή μας.

*Αλλάξτε τις συνήθειές σας

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας είναι αρκετές για να κάνουν τη διαφορά στη διάθεσή σας. Βάλτε στόχο, λοιπόν, να βελτιώσετε την ποιότητα της καθημερινής σας ζωής, αρχίζοντας από σήμερα κιόλας. Φροντίστε να κοιμάστε νωρίς και να χορταίνετε ύπνο, ώστε να έχετε όρεξη την επόμενη ημέρα. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χορταστικό πρωινό που θα τροφοδοτήσει τον οργανισμό σας με ενέργεια και αντί να οδηγήσετε μέχρι τη δουλειά, επιλέξτε το ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας.

*Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Αντί να εστιάζετε στο τι κάνουν οι γύρω σας και το πώς περνούν στις διακοπές τους οι γνωστοί σας, αφήστε το κινητό στην άκρη και αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας. Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο στην μπανιέρα, απολαύστε ένα ποτήρι κρασί καθώς διαβάζετε το βιβλίο σας και μετατρέψτε το σπίτι σας σε σπα, ακολουθώντας μια αναζωογονητική ρουτίνα ομορφιάς.