Η «πεσμένη» διάθεση δεν είναι κάτι σπάνιο, μιας και η κούραση και το άγχος της καθημερινότητας μπορούν να μας καταβάλλουν τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Όταν αισθάνεστε αγχωμένοι, είναι λογικό να αναζητήσετε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε καλύτερα.

Ενώ υπάρχουν πράγματα που απλά δεν μπορείτε να ελέγξετε, υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορείτε να λάβετε προκειμένου να συνειδητοποιήσετε ποια είναι εκείνα που μπορείτε να ελέγξετε και τι μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε καλύτερη στην στιγμή.

Πείτε αντίο στην «πεσμένη» διάθεση

Μερικές χρήσιμες συμβουλές, περιλαμβάνουν:

Κάντε ένα διάλειμμα

Μερικές φορές το να απομακρυνθείτε από κάτι για λίγα λεπτά μπορεί να σας βοηθήσει όταν νιώθετε άγχος, κόπωση ή ακόμα και εξάντληση. Σταματήστε όλα όσα κάνετε και δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο για να σκεφτείτε κάτι άλλο, πιο ευχάριστο.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε επιστημονική μελέτη ακόμη και τα σύντομα διαλείμματα, αρκούν 5 λεπτά, είναι αρκετά για να βελτιωθεί η απόδοσή σας, η συγκέντρωση και φυσικά η διάθεση.

Πηγαίνετε μια βόλτα

Σύμφωνα με τις συστάσεις του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), είναι σημαντικό να ασκήστε τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα.

Η μετακίνηση για λίγο περισσότερο από 20 λεπτά την ημέρα δεν είναι μόνο καλό για τη σωματική υγεία και τη μακροζωία σας, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αισθανθείτε καλύτερα εδώ και τώρα.

Η σωματική δραστηριότητα συνδέεται με τη μείωση της κατάθλιψης και τη βελτιωμένη διάθεση, οπότε μια γρήγορη βόλτα στη γειτονιά μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα αμέσως.

Κάντε κάτι καλό για τους άλλους

Το να κάνουμε κάτι καλό για τους γύρω μας, ακόμα και αν πρόκειται για μια πολύ μικρή βοήθεια, όπως το να παραχωρήσουμε την θέση μας στην ουρά του σούπερ μάρκετ, αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να αισθανθείτε καλύτερα στην στιγμή.

Εάν ψάχνετε έναν τρόπο να δημιουργήσετε κάποια καλά συναισθήματα, σκεφτείτε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τους φίλους, την οικογένεια, τους γείτονες ή ακόμα και την γειτονιά σας.

Μερικές ιδέες που ίσως θέλετε να εξερευνήσετε περιλαμβάνουν:

  • Φτιάξτε ένα γεύμα για έναν φίλο που το χρειάζεται.
  • Βοηθήστε την οικογένειά σας, αναλαμβάνοντας μερικές έξτρα δουλειές.