Είναι γνωστό ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο δέρμα σας και ότι οι συνθήκες της καθημερινότητας μπορεί να εμποδίσουν το φαινομενικά απλό έργο της εφαρμογής αντηλιακού στο πρόσωπο, ακόμα και αν το αντηλιακό αποτελεί το must-have της καλοκαιρινής σεζόν. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ποια ποσότητα είναι αρκετή για επαρκή επικάλυψη.

Καλλυντικά και αντηλιακό

Κατά γενικό κανόνα, το αντηλιακό θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος και θα πρέπει να εφαρμόζετε δύο δάχτυλα (δείκτης και αντίχειρας) στο πρόσωπο και το λαιμό σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές SPF για να διαλέξετε, αλλά ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσετε, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) συνιστά τη χρήση αντηλιακού με ελάχιστο SPF 30.

«Θα συνιστούσα περίπου 1/3 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό για ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό σας για να εξασφαλίσετε την κάλυψη» επισημαίνει η δρ. Libby Rhee, δερματολόγος.

Μην ξεχνάτε

Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε πάντα να εφαρμόσετε λίγο παραπάνω, αλλά μιας και θα πρέπει να εφαρμόσετε εκ νέου μετά από ενενήντα λεπτά, ή αμέσως μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση, λίγο λιγότερο δεν βλάπτει, επισημαίνει η δρ. Libby Rhee.

Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε το αντηλιακό σας σε ξηρό δέρμα 15 λεπτά πριν βγείτε έξω. Και αν παραμένετε σε εσωτερικούς χώρους, είναι ακόμα επιτακτική ανάγκη να φοράτε αντηλιακό γιατί οι ακτίνες UVA μπορούν να διαπεράσουν τα παράθυρα.