Τα περισσότερα παιδιά δεν θα έτρωγαν με ευκολία το πορτοκάλι. Παρά το παιχνιδιάρικο χρώμα τους και το διατροφικό «θησαυρό» που προσφέρουν τα εσπεριδοειδή, η ξινούτσικη γεύση που έχουν καμιά φορά, αποθαρρύνει τα παιδιά να τα καταναλώσουν. Μία καλή ιδέα για να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να φάνε πορτοκάλια, λαμβάνοντας όλα τα θρεπτικά τους συστατικά, είναι να φτιάξετε ένα επιδόρπιο χρησιμοποιώντας ολόκληρο το φρούτο, σε μία συνταγή που δεν θα μπορούν να αντισταθούν.

Και τι καλύτερο από το να φτιάξετε παγωτό πορτοκάλι με μία βελούδινη, απολαυστική υφή.

Η συνταγή που σας προτείνουμε δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά ή ζάχαρη και είναι πραγματικά πανεύκολη!

Συστατικά

1 3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας

2 μέτρια πορτοκάλια

4 κουταλιές γλυκόζη (ή στέβια)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το παγωτό, ξεφλουδίστε και κόψτε σε μικρά κομμάτια τα πορτοκάλια.

  • Ρίξτε τα κομματάκια πορτοκαλιού σε έναν δίσκο και τοποθετείστε τον στην κατάψυξη.
  • Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε γάλα καρύδας και τα μισά από τα κατεψυγμένα κομμάτια πορτοκαλιού.
  • Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τα υπόλοιπα κομμάτια πορτοκαλιού και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  • Προσθέστε το γλυκαντικό της επιλογής σας και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Μείγμα.
  • Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο ασφαλές για την κατάψυξη.

Όταν το μείγμα παγώσει, βγάλτε το από την κατάψυξη και περιμένετε λίγα λεπτά να μαλακώσει πριν σερβίρετε.  Καλή απόλαυση!