Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ενδεδειγμένη συμβουλή ανακούφισης είναι να έχουμε στην τσάντα μας ένα μπουκαλάκι νερό. Όχι όμως οποιοδήποτε, αλλά ένα ιαματικό νερό. Ας δούμε ποια είναι τα μεγάλα οφέλη που προσφέρει, καθώς και τους ποικίλους τρόπους που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Πώς δημιουργείται

Το ιαματικό νερό πηγάζει μέσα από πετρώματα και καθώς ανεβαίνει προς την επιφάνεια της γης παρασύρει μαζί του μέρος των πετρωμάτων από τα οποία περνά. Έτσι, εμπλουτίζεται με διαλυτά μεταλλικά στοιχεία, όπως νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ιώδιο, φώσφορο. Ή ακόμα και αέρια όπως για παράδειγμα, οξυγόνο, υδρογόνο, διοξείδιο του άνθρακα.

Πώς μπορούμε να το χρησιμοποιούμε

-Μετά το ντεμακιγιάζ

-Σαν τονωτική λοσιόν μετά τον καθαρισμό ή την απολέπιση

-Μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση

-Κατά τη διάρκεια της μέρας για να τονωθούμε
-Κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας για να δροσιστούμε

-Μετά από μία δερματολογική θεραπεία

-Σε περιπτώσεις δερματικών ερεθισμών

-Μετά από ηλιακό ερύθημα ή έγκαυμα

-Σε περιπτώσεις ακμής για να ανακουφίσουμε την επιδερμίδα

 

Τα κυριότερα ευεργετικά συστατικά του

Μαγνήσιο: Δυναμώνει τους ιστούς του δέρματος, βελτιώνει τον μεταβολισμό των κυττάρων, διεγείρει τη σύνθεση πρωτεϊνών και συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας.

Σελήνιο: Εχει καταπραϋντικές, ανακουφιστικές, μαλακτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ιώδιο: Βοηθάει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Σίδηρος: Κάνει πιο ανθεκτικό τον μηχανισμό άμυνας της επιδερμίδας.

Φώσφορος: Συμβάλλει στην καλή λειτουργία των κυττάρων και του οργανισμού.

Ασβέστιο: Δυναμώνει την κυτταρική μεμβράνη.

Νάτριο: Βελτιώνει τον κυτταρικό μεταβολισμό, ανακουφίζει από τις μυϊκές κράμπες και την δυσκαμψία, ενώ παράλληλα διατηρεί ευνοϊκό περιβάλλον στο εσωτερικό των κυττάρων του δέρματος.

Ψευδάργυρος: Διευκολύνει την ανανέωση των κυττάρων και διεγείρει την σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης. Επίσης ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, είναι αντιφλεγμονώδες και προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Μαγγάνιο: Πολύ γνωστό για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες ανάμεσα σε όλες τις ανόργανες, μεταλλικές ουσίες. Αυξάνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος ενισχύει την αντιγήρανση και οξυγονώνει τα κύτταρα.