Lip balm – Ένα αγαπημένο καλλυντικό προϊόν που δεν λείπει από καμία γυναικεία τσάντα.

Με χρώμα ή χωρίς, διάφανο ή με χρώμα, ενίοτε και με SPF, το lip balm είναι το «μυστικό» σας για όμορφα, ενυδατωμένα και απαλά χείλη όλο το χρόνο.

Μήπως, όμως, δεν εκμεταλλεύεστε όσο του αξίζει αυτό το υπέροχο καλλυντικό προϊόν;

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το lip balm είναι ένα βαθιά ενυδατικό προϊόν που μπορεί να αποκτήσει αμέτρητες χρήσεις, φτάνει να ξέρετε πώς να το αξιοποιήσετε.

Έχετε ξηρές άκρες στα μαλλιά σας; Λίγο lip balm θα επαναφέρει την ισορροπία στο τριχωτό. Έχετε παρανυχίδες; Αν εφαρμόσετε πάνω τους λίγο από αυτό το «μαγικό» προϊόν, θα τις δείτε να μαλακώνουν.

Το ίδιο ισχύει και για τα πολύ σκληρά σημεία του σώματός σας, όπως είναι οι φτέρνες.

Το lip balm, μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το κάψιμο στη μύτη σας, αλλά και να ενυδατώσει σημεία όπως οι αγκώνες και τα γόνατά σας.

Και φυσικά, στα πλαίσια του καθημερινού σας μακιγιάζ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αντικαταστήσετε πολύ πιο εξειδικευμένα προϊόντα. Για παράδειγμα, το lip balm μπορεί να λειτουργήσει ως highlighter, ως βάση για τη σκιά σας, αλλά και να δώσει σταθερό σχήμα στα φρύδια σας.

DIY: Πώς να φτιάξετε το δικό σας lip balm

Τώρα που μάθατε πόσες χρήσεις έχει το lip balm που έχετε στο τσαντάκι σας, δεν θέλετε να μάθετε και πώς να το φτιάχνετε μόνες σας, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά; Το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει: