Τείνουμε να θεωρούμε ότι τόσο η ξεκούραση όσο και η χαλάρωση αποτελούν την επιβράβευση μετά από μία εξαιρετικά επίπονη προσπάθεια. Στην πραγματικότητά όμως, αυτό δεν ισχύει. Είναι σημαντικό να καταφέρνετε να χαλαρώνετε καθημερινά, γιατί σας αξίζει ανεξάρτητα από το εάν θεωρείτε ότι υπήρξατε εξαιρετικά παραγωγικοί. ‘Ετσι λοιπόν, θα καταφέρετε να χαλαρώσετε:

Δράστε γρήγορα

Το να σταματήσετε νωρίς την απόκριση του οργανισμού στο στρες, το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες που δεν σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε, θα καταφέρετε να εστιάσετε σε πιο θετικές αισθήσεις.

Γρήγορα ανακουφιστικά από το στρες που παράλληλα ενισχύουν την χαλάρωση αποτελούν οι απλές ασκήσεις αναπνοής ή ακόμα και προοδευτική χαλάρωση των μυών. Αυτά τα δύο αρκούν για να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε πιο ικανοί να αντιμετωπίσετε τα απρόοπτα.

Αλλάξτε την στάση σας

Πολλά από όσα θεωρούμε αγχωτικά στην ζωή μας, έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με τα συνηθισμένα πρότυπα σκέψης μας και τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τον κόσμο γύρω μας.

Για παράδειγμα, όσοι βλέπουν τα πράγματα υπό τον έλεγχό τους τείνουν να αγχώνονται λιγότερο για το τι τους συμβαίνει, καθώς βλέπουν ότι έχουν πάντα επιλογές για να αλλάξουν κάτι όταν και εάν χρειαστεί. Η αισιοδοξία έχει οφέλη για την υγεία και μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη αίσθηση ευεξίας.

Χαλαρώστε μαζί με φίλους

Οι φίλοι – σίγουρα – είναι για τα δύσκολα, όχι όμως μόνο για αυτά, οπότε γιατί να μην περάσετε ένα χαλαρωτικό απόγευμα μαζί τους; Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επικοινωνείτε για να απελευθερώνετε την ένταση ενώ ταυτόχρονα αντλείτε υποστήριξη.

Παρόλο που δεν είναι υγιές να διαμαρτυρόμαστε διαρκώς, το να μιλήσετε σε ένα αξιόπιστο πρόσωπο για τις απογοητεύσεις σας μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε όλα όσα συμβαίνουν, δίνοντας προτεραιότητα στα βασικά.