Ενώ το να χαλαρώσουμε δίπλα στο κύμα διαβάζοντας το βιβλίο μας είναι η βασική μας επιθυμία, η αλήθεια είναι ότι όλες θέλουμε παράλληλα να αποκτήσουμε ένα χρυσαφένιο, ομοιόμορφο μαύρισμα. Ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, το καπέλο και τα γυαλιά είναι οι απόλυτοι σύμμαχοί μας ώστε να μαυρίσουμε με ασφάλεια. Πώς μπορούμε όμως να εξασφαλίσουμε μαύρισμα με διάρκεια;

*Απολέπιση

Προτού ξεκινήσουμε τα μπάνια φροντίζουμε να κάνουμε απολέπιση και τη συνεχίζουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η απολέπιση ενισχύει το μαύρισμά μας με δύο τρόπους: αφενός απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ώστε η επιδερμίδα μας να μαυρίζει ομοιόμορφα, αφετέρου επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση των ενυδατικών προϊόντων.

Απολέπιση στο πρόσωπο

-Αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα: 2 φορές τον μήνα

-Αν έχουμε λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα: 2-3 φορές την εβδομάδα

-Αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα: 1 φορά την εβδομάδα

-Αν έχουμε κανονική επιδερμίδα: 1-2 φορές την εβδομάδα

Απολέπιση στο σώμα

Για την καθημερινή μας απολέπιση επιλέγουμε ένα σφουγγάρι από λούφα, τρίχινα γάντια ή βούρτσα σώματος, επιμένοντας στα σημεία όπου το δέρμα είναι πιο τραχύ, όπως τα γόντα, οι αγκώνες, τα πέλματα. Μία με δύο φορές την εβδομάδα, πριν τον ξύρισμα, απλώνουμε απολεπιστικό σε βρεγμένο δέρμα και τρίβουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.

*Ενυδάτωση

  • Το πρώτο μας βήμα μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα πρέπει να είναι το ντους με ένα καθαριστικό που ενυδατώνει και καταπραΰνει την επιδερμίδα.
  • Μετά το ντους και την απολέπιση, το δέρμα μας είναι προετοιμασμένο να απορροφήσει σε βάθος όλες τις ωφέλιμες ουσίες του after sun γαλακτώματος, το οποίο παρατείνει τη ζωή των κυττάρων της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος, που έχει μαυρίσει. Οι after sun συνθέσεις είναι προτιμότερες, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν έξτρα θρέψη και ανάπλαση στην ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα. Αν, ωστόσο, δεν έχουμε after sun, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια θρεπτική κρέμα σώματος. Για άμεση αναζωογόνηση, φυλάμε το after sun ή την κρέμα στο ψυγείο.
  • Φυσικά, δεν ξεχνάμε να ενυδατώνουμε εκ των έσω τον οργανισμό μας πίνοντας άφθονο νερό.

*Διατροφή

Γνωρίζατε ότι και η διατροφή μας μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε το πολυπόθητο μαύρισμα; Η μελανίνη αποτελεί μια βασική για την υγεία του δέρματος χρωστική, η οποία μας παρέχει προστασία από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία. Η παραγωγή της αυξάνεται κατά την έκθεσή μας στον ήλιο, όμως και η διατροφή που έχουμε μπορεί να ενισχύσει τη δράση της. Προκειμένου, λοιπόν, να ενισχύσουμε την παραγωγή μελανίνης -και κατ΄επέκταση να παρατείνουμε το μαύρισμά μας- πρέπει να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, χαλκό και φλαβονοειδή.

Τα καρότα, τα μάνγκο, οι πιπεριές, τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο, τα στρείδια, το συκώτι και η μαύρη σοκολάτα μπορούν να μας βοηθήσουν να παρατείνουμε το μαύρισμά μας.