Κάποιες τροποποιήσεις στην περιποίησή µας μπορούν να βελτιώσουν τα αποτελέσµατά µας, καθώς και να κρατήσουν το δέρμα μας υγιές. Ορίστε, λοιπόν, 6 συνήθειες περιποίησης που πρέπει οπωσδήποτε να υιοθετήσουμε τη νέα σεζόν.

#1 Καταλαβαίνουμε τα καλλυντικά μας

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, όμως υπάρχουν πολλοί μύθοι και στρεβλώσεις, οι οποίες μπορεί να αποβούν καταστροφικές για την επιδερμίδα. Είναι σημαντικό να κατανοούμε πλήρως τι κάνει το κάθε προϊόν, ποια η θέση του στην περιποίησή μας και με ποιες συνθέσεις συνδυάζεται. Διαφορετικά μπορεί να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που επιθυμούμε χωρίς να ξέρουμε κιόλας τον λόγο. Για παράδειγμα, δεν συνδυάζουμε ρετινόλη με βιταμίνη C, ούτε ρετινόλη με συστατικά κατά της ακμής, γιατί μπορεί να προκαλέσουν κοκκινίλες, ερεθισμούς και ευαισθησίες.

#2 Φροντίζουμε τον λαιμό μας

Επειδή είναι μια ευαίσθητη περιοχή που συνήθως παραμελούμε, είναι από τα πρώτα σημεία που εμφανίζει συμπτώματα γήρανσης. Αρα τις ωφέλιμες συνθέσεις εκτός από το πρόσωπο τις εφαρμόζουμε και κάτω από το πηγούνι μέχρι το ντεκολτέ.

#3 Πίνουμε περισσότερο νερό

Η αφυδάτωση του οργανισμού αναπόφευκτα αφήνει σημάδια και στο δέρμα, μιας και φαίνεται λιγότερο ελαστικό και φρέσκο. Για να υπολογίζουμε πόσο νερό πίνουμε, αντί για ποτήρι, έχουμε στο γραφείο αλλά και στο σπίτι ένα μπουκάλι.

#4 Χαρτογράφηση των σπίλων

Εξετάζουμε τις ελιές και τους σπίλους τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο στον δερματολόγο. Είναι μία εντελώς ανώδυνη εξέταση με ένα μηχάνημα χαρτογράφησης. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν υπολογιστή με ένα ειδικό λογισμικό που είναι συνδεδεμένος με μια κάμερα. Η εξέταση χωρίζεται σε δύο μέρη: Αρχικά φωτογραφίζεται όλο το σώμα ανά περιοχή για την καταγραφή των σπίλων. Στη συνέχεια, γίνεται φωτογράφιση όλων των ελιών με κάμερα υπερυψηλής ανάλυσης. Ετσι αποκτάμε μια σαφή εικόνα των σπίλων και των ελιών που έχουμε στο σώμα μας ώστε να μπορούμε να τα παρακολουθούμε κάθε χρόνο με απόλυτη ακρίβεια.

#5 Εφαρμογή αντηλιακού με ευρύ φάσμα προστασίας

Αν δεν το κάνουμε ήδη, ας αρχίσουμε από… χθες. Μία σύνθεση σε μορφή γαλακτώματος ή σπρέι ή compact θα μας προστατεύσει από τις κηλίδες και τα πρόωρα σημάδια γήρανσης.

#6 Περιορισμός των στρεσογόνων καταστάσεων

Το στρες έχει επιπτώσεις και στην υγεία και στην όψη του δέρματος. Αν δεν είναι πάντα στο χέρι μας να μειώσουμε το άγχος, τουλάχιστον μπορούμε να βρούμε τρόπους να το εκτονώνουμε και να χαλαρώνουμε. Κάνουμε ένα απολαυστικό μπάνιο στο τέλος της εβδομάδας, διαβάζουμε ένα ωραίο βιβλίο το Σαββατοκύριακο, κάνουμε έναν περίπατο μία με δύο φορές την εβδομάδα ή επισκεπτόμαστε το γυμναστήριο. Δεν πειράζει αν δεν το κάνουμε με σύστημα και στην εντέλεια, όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Ακόμα και μία φορά την εβδομάδα είναι πολύτιμη.