Αν λάβουμε υπόψη ότι τα φρύδια θεωρούνται η κορνίζα του προσώπου μας, ένα είναι σίγουρο: Όταν είναι περιποιημένα και σωστά τονισμένα, δε χρειαζόμαστε πολύ μακιγιάζ για να αναδείξουμε το βλέμμα μας.

Ετσι με τη βοήθεια μίας ειδικού που μας φτιάχνει τα φρύδια, αλλά και με τα δικά μας σύνεργα αν πιάνει το χέρι μας, διατηρούμε το σωστό σχήμα βάσει των χαρακτηριστικών μας. Αφού το αποκτήσουμε επιστρατεύουμε το κατάλληλο προϊόν μακιγιάζ που θα μας βοηθήσει να το τονίσουμε: Brow gel, μολύβι φρυδιών, σκιά, μάσκαρα φρυδιών, πομάδα, αλλά και ειδικό στυλό είναι συνήθως οι επιλογές μας, ανάλογα πάντα με το τι έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε.

Να τι πρέπει να προσέξετε: Η απόχρωση του προϊόντος που θα επιλέξετε να είναι η σωστή. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι «σκληρό», ή αφύσικο και σίγουρα διόλου κολακευτικό.

Τσεκάρετε λοιπόν τα παρακάτω για να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε το κατάλληλο χρώμα σκιάς φρυδιών:

Για ένα αρμονικό φυσικό αποτέλεσμα, καλό είναι να λάβετε υπ’ όψιν σας το φυσικό χρώμα των φρυδιών σας αλλά και το χρώμα των μαλλιών και της επιδερμίδας σας.

Ο γενικός κανόνας

Τι να κάνετε: Επιλέξτε ένα με δυο τόνους πιο ανοιχτή σκιά από αυτή που έχουν τα φυσικά σας φρύδια.

Αποφύγετε: Να επιλέξετε μία απόχρωση ακριβώς στο ίδιο χρώμα με τα φρύδια σας, ή πιο σκούρα, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ έντονο και άγριο. Ιδίως αν χρησιμοποιείτε πομάδα ή μολύβι.

Επίσης

* Αν έχετε καστανό χρώμα μαλλιών

Το χρώμα σκιάς φρυδιών πρέπει να έχει έναν ή δύο τόνους διαφορά σε σχέση με τα μαλλιά σας. Επιλέξτε την πιο σκούρα αν είστε μελαχρινή ή σκουρόχρωμη και την πιο ανοιχτή αν έχετε σταρένια ή λευκή επιδερμίδα.

* Αν έχετε ξανθό ή κόκκινο χρώμα

Σε περίπτωση που έχετε σαντρέ απόχρωση, επιλέξτε ένα προϊόν φρυδιών σε ψυχρό χρώμα. Αν έχετε θερμό τόνο ξανθού ή ανταύγειες, όπως μελί, τότε δοκιμάστε μια ανοιχτή ζεστή καφέ απόχρωση.

Extra tip: Αν δεν μπορείτε να βρείτε ακριβώς την ιδανική απόχρωση, μπορείτε να συνδυάσετε δυο διαφορετικές. Π.χ. Να γεμίσετε τα κενά του φρυδιών με μία σκιά πιο ανοιχτή και για να δώσετε έξτρα ένταση στο χρώμα χρησιμοποιήστε ένα πιο σκούρο brow gel.