Όλοι θέλουμε να μειώσουμε το άγχος και την πίεση στην καθημερινότητα, αντικαθιστώντας με θετικές εμπειρίες και αισιόδοξο βλέμμα για το μέλλον. Μερικοί τρόποι για να τα καταφέρουμε και να νιώσουμε το συνολικό αίσθημα ανανέωσης, περιλαμβάνουν:

Αφήστε το αλάτι στην άκρη

Αισθάνεστε φουσκωμένοι; Το αλάτι μπορεί να φταίει εν μέρει. Η μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση των υγρών, γεγονός που παίζει ρόλο στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Αν θέλετε να την μειώσετε, επιλέξτε φρέσκα τρόφιμα, όχι κονσερβοποιημένα ή επεξεργασμένα.

Εάν θέλετε να δώσετε λίγη ένταση στα γεύματά σας, πειραματιστείτε με άλλα μπαχαρικά όπως σκόνη κάρυ, σκόρδο, κύμινο και δεντρολίβανο

Επιλέξτε τα σκαλιά

Όταν αισθάνεστε θυμωμένοι ή ακόμα χειρότερα εξαγριωμένοι είναι πολύ εύκολο να καταφύγετε στο γλυκό του αυτόματου πωλητή ή να ανάψετε ένα τσιγάρο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα σας βοηθήσει στην πραγματικότητα. Για αυτό δοκιμάστε κάτι άλλο, την άσκηση.

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε έτσι, ανεβείτε μια σκάλα ή και δύο. Όσες χρειάζεται μέχρι να αισθανθείτε έστω και λίγη από την ένταση να εκτονώνεται.

Υπάρχει λόγος που λέγεται «beauty sleep»

Θέλετε να διώξετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια; Ενώ η περιποίηση της επιδερμίδας σας είναι σημαντικές, θα πρέπει να κοιμάστε και τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Αν δεν μπορείτε να αποκοιμηθείτε εύκολα, αποφύγετε την καφεΐνη από το μεσημέρι και έπειτα.

Επίσης σημαντικό είναι σε αυτήν την περίπτωση να αποφύγετε την γυμναστική τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο.

Ανανεώστε την ρουτίνα σας

Ανανεωθείτε και μαζί σας ανανεώστε και την καθημερινότητά σας με όποιον τρόπο θέλετε. Δεν έχει σημασία τι θα επιλέξετε: Δοκιμάστε ένα καινούργιο χτένισμα, αλλάξτε την πορεία σας προς τη δουλειά, βγάλτε βόλτα το σκύλο σας σε ένα νέο πάρκο ή αλλάξτε κάτι στο πρωινό σας.

Επικεντρωθείτε σε μία εύκολη αλλαγή για να εξασφαλίσετε την επιτυχημένη μετάβαση. Θα αυξήσει την αισιοδοξία σας και τη διάθεσή σας.

Μην το αναβάλετε άλλο

Όλοι το έχουμε κάνει. Προσπαθήσαμε να αγνοήσουμε τον τρομερό πονοκέφαλο, τον πόνο στους ώμους ή το βήχα που απλά δεν θα υποχωρήσει. Αλλά τα συνεχιζόμενα προβλήματα υγείας μπορεί να σας κουράσουν. Αποφασίστε να ελέγξετε τα συμπτώματά σας από έναν επαγγελματία.

Αν δεν έχετε κάνει κάποιο check up, προγραμματίστε το τώρα.