Κυριολεκτικά σε κανέναν δεν αρέσει να αντιμετωπίζει ένα έντονο βήχα, με πυρετό και κόπωση, ακόμα και αν οφείλεται στο κοινό κρυολόγημα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά ενισχυτικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα. Σύμφωνα με την διαιτολόγο Tracy Lockwood Beckerman, είστε ήδη άρρωστοι αυτά τα δύο ροφήματα θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε “in no time”.

Τα σωτήρια ροφήματα όταν είστε άρρωστοι

«Εάν πηγαίνετε συχνά στο μπάνιο ή έχετε πυρετό, τότε το πιθανότερο είναι ότι χάνετε πολλά υγρά» αναφέρει η διαιτολόγος Tracy Lockwood Beckerman. «Το απλό νερό θα σας βοηθήσει αλλά είναι πιθανό να παραμείνετε αφυδατωμένοι μέχρι να αναπληρωθούν πλήρως οι ηλεκτρολύτες σας».

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, η ίδια προτείνει να πίνετε νερό καρύδας, μόλις αισθανθείτε ότι το κρυολόγημα σας.. «πλησιάζει», καθώς έχει περισσότερους ηλεκτρολύτες από το κανονικό νερό. Εξίσου σημαντικό είναι και το ζεστό τσάι, σύμφωνα με την ίδια.

«Το ζεστό νερό και ο ατμός είναι σε θέση να χαλαρώσουν τα μπλοκάρισμα που μπορείτε να αισθάνεστε στο λαιμό ή στους αεραγωγούς της μύτης» αναφέρει, προσθέτοντας ότι το τσάι ιδίως έχει συνδεθεί με την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όποιο είδος τσαγιού και να επιλέξετε, η συμβουλής της είναι να προσθέσετε μέλι, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.