Η προετοιμασία για ύπνο δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνει τα πιο κλασικά, όπως το βούρτσισμα δοντιών, το πλύσιμο προσώπου ή το διάβασμα ενός βιβλίου. Στόχος σας, όπως μας εξηγούν οι ειδικοί, είναι να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα όσο το δυνατόν καλύτερα. Εάν ξεκινάτε τη νυχτερινή σας ρουτίνα όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει και γνωρίζετε τα σωστά βότανα και έλαια που μπορούν να βοηθήσουν στον ύπνο, με μερικές εύκολες εναλλαγές και προσθήκες, η αίσθηση της ειρήνης, της ηρεμίας και της χαλάρωσης πριν από τον ύπνο δεν είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

19:00 – Η ρουτίνα ξεκινά καθώς δύει ο ήλιος

Σβήστε τα φώτα

Για να ξεκινήσετε, οι ειδικοί συνιστούν να ξεκινήσετε τη νυχτερινή σας ρουτίνα όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει. Αυτό σας δίνει χρόνο να χαλαρώσετε μετά τη δουλειά ή μια κουραστική μέρα και σας δίνει το ελεύθερο για να μπείτε πραγματικά στον ήρεμο και γαλήνιο χώρο που χρειάζεστε για έναν υγιή ύπνο.

Ώρα για βραδινό

Φυσικά, το δείπνο γύρω στις 7 το απόγευμα ή το ηλιοβασίλεμα δίνει επίσης στο σώμα σας χρόνο να αφομοιώσει το γεύμα σας, ώστε να μην είστε ξύπνιοι από δυσπεψία ή άλλες ενοχλήσεις στο στομάχι.

Περιορίστε τις οθόνες

Οι ειδικοί επίσης συνιστούν να τρώτε, να σβήνετε τα φώτα και να αφήνετε το τηλέφωνό σας και άλλες οθόνες μακριά ή να φοράτε μπλε γυαλιά για να περιορίσετε το έντονο φως της οθόνης νωρίς το βράδυ.

20:00 – Μετά το βραδινό

Κάντε μια βόλτα

Μια βόλτα μετά το βραδινό σας αποτελεί το καλύτερο πράγμα για να διευκολύνετε την πέψη ενώ ταυτόχρονα τα μάτια, το σώμα και ο εγκέφαλός σας να βλέπουν τον ήλιο να δύει. Όπως μας εξηγούν οι ειδικοί, το φυσικό σκοτάδι βοηθά τις ορμόνες να συντονιστούν και το σώμα να ακολουθήσει τους φυσικούς του ρυθμούς.

21:00 – Πριν τον ύπνο

Φτιάξτε μια κούπα σοκολάτα

Αφού κάνετε τη βόλτα σας, μπορείτε να φτιάξετε μια ζεστή ή κρύα κούπα σοκολάτα, που θα βοηθήσει το σώμα σας να καταλάβει ότι ήρθε η ώρα για ύπνο.

Τι θα χρειαστείτε:

Γάλα βρώμης ή γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη

Λίγη σκόνη κακάο

Βανίλια

Κάντε το βραδινό skincare routine σας

Ακολουθήστε την βραδινή ρουτίνα περιποίησης για την επιδερμίδα σας, βουρτσίστε τα δόντια σας και απολαύστε ένα ζεστό ντουζ. Αφού βγείτε δοκιμάστε να κάνετε μασάζ βάζοντας την ενυδατική σας κρέμα στα χέρια, τον κορμό και στην συνέχεια στο στήθος, ακολουθώντας την πορεία προς την καρδιά σας για να τονώσετε το λεμφικό σας σύστημα.

22:00 – Ώρα για ύπνο

Σβήστε τα φώτα

Ακριβώς πριν κοιμηθείτε, οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε το δωμάτιό σας δροσερό και σκοτεινό για να προετοιμάσετε το χώρο σας και να βρείτε μια θερμοκρασία που είναι πιο άνετη για το σώμα σας.

Χρησιμοποιείστε τα αιθέρια έλαιά σας

Οι ειδικοί συνιστούν να ψεκάζετε τα αιθέρια έλαια της επιλογής σας, όπως η λεβάντα, στο δωμάτιό σας και να ρίχνετε μια σταγόνα στους καρπούς σας και στην άκρη της μύτης σας. Το καλύτερο μέρος ορισμένων αρωμάτων είναι ότι αν τις συσχετίσετε με μια συγκεκριμένη ώρα της νύχτας, θα σηματοδοτήσουν επίσης στο σώμα σας ότι είναι ώρα για ύπνο.