Η εκπομπή «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε σε ένα ανθοπωλείο και αναλύει τα πάντα γύρω από τα φυτά εσωτερικών χώρων και τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρουν.

Στερλίτσια, κέντια, αλοκάσια, φυλόδεντρο και σανσιβερια είναι μόνο ορισμένα από τα φυτά που είναι κατάλληλα για να τοποθετηθούν στο σαλόνι ενός σπιτιού, ενώ για το υπνοδωμάτιο καλό θα ήταν να προτιμήσουμε κάτι ανάμεσα σε χλωρόφυτο και σανσιβιέρα. Από την άλλη για το χώρο της κουζίνας  ωραίες λύσεις αποτελούν το σιγκόνιουμ,η βιγκόνια, η αλοκάσια και και τα φυτά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στο μαγείρεμα, ενώ προτάσεις για το μπάνιο είναι η ορχιδέα, η βιγκόνια και η καλαχόη.

Έτσι θα έχουμε φυτά που ακόμα και κατά την διάρκεια της νύχτα απελευθερώνουν οξυγόνο και συντελούν στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας του σπιτιού.

Η φροντίδα μιας ορχιδέας προϋποθέτει το πότισμά της μέσα σε μια λεκάνη με νερό, ενώ την αφήνουμε να στραγγίξει περίπου για μια ώρα. Μετά την ανθοφορία της καλό θα ήταν, όπως μας εξηγεί το ρεπορτάζ να κόψουμε το κοτσάνι που είχε τα λουλούδια.

Ένα καλό tip για το πότισμα γενικότερα, είναι να ελέγχουμε πρώτα με το χέρι μας το χώμα και εάν είναι ξηρό να ποτίζουμε μέχρι το νερό βγει στο πιάτο.

Ακολουθήστε το στο Google News