Φάγατε μερικά παραπάνω μελομακάρονα με αποτέλεσμα το βάρος σας να αυξήθηκε κατά μερικά κιλά και το κουμπί του τζιν να κλείνει με κάποια δυσκολία; Ηρεμήστε, δε χρειάζεται να κάνετε αυστηρή δίαιτα για να ξεφορτωθείτε το περιττό βάρος, αρκεί να αλλάξετε μερικές καθημερινές σας συνήθειες.

1. Μειώστε τη ζάχαρη στον καφέ σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πίνετε τον καφέ σας γλυκό. Η ζάχαρη αλλοιώνει τη γεύση του καφέ και σας δίνει περιττές θερμίδες. Δοκιμάστε τον καφέ σας με λιγότερη ζάχαρη και θα δείτε ότι μέσα σε λίγες ημέρες θα τον συνηθίσετε.

2. Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα. Δεν εννοούμε απαραίτητα να επισκεφθείτε το γυμναστήριο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, να πάτε μια μεγαλύτερη βόλτα τον σκύλο σας ή να γυμναστείτε στο σπίτι σας με τα βιντεάκια που σας προτείνουμε.

3. Περιορίστε το τσιμπολόγημα. Καταλαβαίνουμε ότι σας πιάνει πείνα, αλλά τα παχυντικά σνακ δεν έχουν να σας προσφέρουν τίποτα περισσότερο από θερμίδες. Προτιμήστε να φάτε ένα καρότο ή ένα αγγούρι όταν νιώσετε την ανάγκη να τσιμπολογήσετε.

4. Χρησιμοποιήστε μικρότερο πιάτο. Αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα φαγητού και κατ’ επέκταση λιγότερες θερμίδες. Πολλές φορές καταλήγουμε να τρώμε περισσότερο από όσο πραγματικά χρειαζόμαστε, μόνο και μόνο για να αδειάσουμε το πιάτο μας.

5. Προσοχή στο λάδι. Σίγουρα το ελαιόλαδο είναι ένα υγιεινό τρόφιμο με πολλά οφέλη για την υγεία σας, αλλά αν θέλετε να αδυνατίσετε θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε με φειδώ. Περιοριστείτε σε μια κουταλιά της σούπας ανά μερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: