Ο κύριος ρόλος τους είναι να προστατεύουν τα μάτια από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Ωστόσο οι πλούσιες, μακριές βλεφαρίδες με καμπύλη είναι ένα χαρακτηριστικό ομορφιάς, που όλες οι γυναίκες επιθυμούν, αφού τονίζουν το βλέμμα κάνοντάς το έντονο και σαγηνευτικό. Παρόλα αυτά η λανθασμένη περιποίησή τους και η καταπόνηση που υφίστανται από διάφορες τεχνικές διεργασίες είναι οι αιτίες που αδυνατίζουν και σπάνε. Το φυσιολογικό είναι να χάνουμε καθημερινά από μία έως και πέντε βλεφαρίδες. Όμως όταν ο ρυθμός είναι μεγαλύτερος ή απλά θέλουμε να αποκτήσουμε πιο εντυπωσιακές φυσικές βλεφαρίδες, τότε καλό είναι να εφαρμόσουμε κάποια tips ενδυνάμωσης και φυσικές θεραπείες που θα τις κάνουν πιο πυκνές και μακριές.

Σωστός καθαρισμός

-Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθούμε, αφαιρούμε καλά κάθε ίχνος μάσκαρα.

Η διαδικασία: Ρίχνουμε σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ μία διφασική λοσιόν που αφαιρεί εύκολα ακόμα και τις αδιάβροχες συνθέσεις μάσκαρα. Ακουμπάμε σε κάθε μάτι από έναν δίσκο και πιέζουμε απαλά ώστε το έλαιο να διασπάσει τις χρωστικές της μάσκαρα και να τις απομακρύνει από τις βλεφαρίδες. Προσοχή: Δεν τρίβουμε δεξιά-αριστερά αλλά απαλά από τις ρίζες ως τις άκρες.

Η κατάλληλη θεραπεία

-Στη συνέχεια αφού καθαρίσουμε και ενυδατώσουμε την επιδερμίδα, εφαρμόζουμε μία ειδική αγωγή ενδυνάμωσης

Η διαδικασία: Η βασική προϋπόθεση είναι να την εφαρμόσουμε σε καθαρές βλεφαρίδες. Αφού τοποθετήσουμε το προϊόν πάνω τους, τις χτενίζουμε με το ειδικό μαλακό βουρτσάκι ή χτενάκι. Ετσι τα θρεπτικά συστατικά θα κατανεμηθούν ομοιόμορφα από τις ρίζες ως τις άκρες. Σταδιακά η υγεία τους θα βελτιωθεί, ενώ οι φθορές και το σπάσιμο θα σταματήσουν. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι βλεφαρίδες μας θα μεγαλώσουν και θα γίνουν πιο πυκνές.

Η εναλλακτική φυσική θεραπεία

-Μια άλλη λύση για το βράδυ είναι να εφαρμόσουμε λίγο καστορέλαιο ή ελαιόλαδο, παραδοσιακά συστατικά που ευεργετούν την τρίχα. Επίσης το αμυγδαλέλαιο είναι άλλο ένα εξίσου αποτελεσματικό φυσικό δυναμωτικό υλικό.

Η διαδικασία: Ρίχνουμε σε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι το έλαιο. Στη συνέχεια το πιέζουμε απαλά πάνω στις βλεφαρίδες ξεκινώντας από τις ρίζες προς τις άκρες. Το να αφήνουμε να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προσοχή: Για να μη σπάνε οι βλεφαρίδες

Πρέπει να διατηρούμε πάντα καθαρό το ψαλίδι που γυρίζει τις βλεφαρίδες και να το χρησιμοποιούμε πριν βάλουμε μάσκαρα.  Διαφορετικά είναι επιρρεπείς στο σπάσιμο.