Ο πόνος στη μέση είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους διαφόρων ηλικιών. Και ενώ υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες, η πιο κοινή σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στους σφιχτούς καμπτήρες ισχίου σε συνδυασμό με έναν αδύναμο πυρήνα και γλουτιαίους.

Πόνος στην μέση, ο «κοινός» εχθρός

Αυτό το ζήτημα συνήθως πηγάζει από τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας: Το να κάθεστε όλη μέρα με μια καμπουριασμένη στάση μπορεί να αποδυναμώσει τους μυς του πυρήνα αλλά και τους γλουτούς ενώ ταυτόχρονα οι γοφοί σας δέχονται πολύ περισσότερη πίεση για πολλές ώρες κάθε φορά.

Η καθιστική ζωή και η λανθασμένη στάση σε συνδυασμό με την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας μπορεί να εντείνουν το πρόβλημα.

Ο σύμμαχος όλων απέναντι στον πόνο σε ολόκληρο το σώμα είναι οι διατάσεις. Και ναι, το τέντωμα των γοφών, των γλουτών και των οπίσθιων μηριαίων μπορεί να σας δώσει κάποια βραχυπρόθεσμη ανακούφιση.

Αλλά αν ψάχνετε για μια μακροπρόθεσμη λύση, θα πρέπει να ενισχύσετε τον πυρήνα και τους γλουτούς σας και να μάθετε πώς να αρθρώνετε σωστά τα ισχία για να θεραπεύσετε οριστικά τον πόνο στην μέση.

Γέφυρα με το βάρος του σώματος

Ξεκινήστε πριν ακόμα κάνετε την γέφυρα, τυλίγοντας γύρω από τα πόδια σας, που είναι ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων, ένα λάστιχο πάνω από τα γόνατά σας για να μένουν στην ίδια θέση όσο εσείς εκτελείτε την άσκηση.

Τοποθετήστε το πάνω μέρος της πλάτης σας σε έναν πάγκο ή μια στιβαρή επιφάνεια και τοποθετήστε τα πόδια σας μπροστά σας, στο πλάτος των ώμων. Διαφορετικά μπορείτε να κάνετε το ίδιο ενώ είστε ξαπλωμένοι στο έδαφος και η πλάτη σας ακουμπά στο δάπεδο.

Διατηρώντας τον πυρήνα σας σφιχτό και το πηγούνι σφιγμένο, σπρώξτε τις φτέρνες σας και τεντώστε τους γοφούς σας προς τα πάνω προς την οροφή ενώ πιέζετε τα γόνατά σας προς τα έξω.

Πιέστε τους γλουτούς σας όσο πιο δυνατά μπορείτε στην κορυφή για τουλάχιστον 2 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, χαμηλώστε και επιστρέψτε στην αρχική θέση πριν εκτελέσετε άλλη επανάληψη. Στόχος 3-5 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

Για να ξεκινήσετε δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το στο Google News