Καθώς μεγαλώνουμε το αδυνάτισμα μετατρέπεται σε.. δύσκολη υπόθεση, αφού δεν είναι τόσο εύκολο να μειώσουμε τα επίπεδα λίπους στο σώμα. Αυτό διότι καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή ορμονών μειώνεται και ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται ενώ ταυτόχρονα φθίνει και η μυϊκή μάζα. Προκειμένου να αντιστρέψουμε αυτές τις συνέπειες είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής όσο πιο νωρίς γίνεται.

Η ισορροπημένη διατροφή συμβαδίζει με την άσκηση. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια συγκεκριμένη άσκηση που μπορείτε να ενσωματώσετε στη ρουτίνα των προπονήσεών σας για να αδυνατίσετε. Αυτή δεν είναι άλλη από την κωπηλατική μηχανή.

Εύκολο αδυνάτισμα με κωπηλατική

Σε αντίθεση με άλλα όργανα αερόβιας άσκησης, όπως ο διάδρομος ή το ποδήλατο, το κωπηλατικό ενσωματώνει όλους τους μύες του σώματός σας: τετρακέφαλους, γλουτιαίους, πυρήνα, άνω μέρος της πλάτης, δικέφαλους μυς και οπίσθιους δελτοειδείς.

Αυτό το καθιστά δύο φορές πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με άλλα όργανα, στα οποία απλώς χρησιμοποιείτε τα πόδια σας. Για να χρησιμοποιήσετε σωστά μια κωπηλατική μηχανή, ξεκινήστε προς το μπροστινό μέρος της μηχανής με τα γόνατά σας λυγισμένα και τα χέρια σας να πιάνουν τις λαβές.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε όλη τη δύναμη στα πόδια σας για να σπρώξετε ολόκληρο το σώμα σας προς τα πίσω για να ισιώσετε τα πόδια σας και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε γέρνοντας προς τα πίσω και τραβώντας με τα χέρια και το πάνω μέρος της πλάτης σας μέχρι οι λαβές να αγγίξουν το στήθος σας.

https://youtu.be/bc2bVqkkcDE

Γιατί να την επιλέξετε

Βελτιώνει τη συνολική σας φυσική κατάσταση

Χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλη τη δύναμη στο κάτω μέρος του σώματός σας για να τεντώσετε πλήρως τα πόδια και τους γοφούς σας καθώς κάνετε κωπηλασία προς τα πίσω, κάτι που σας βοηθά να χτίσετε τους μεγαλύτερους μύες στο κάτω μέρος.

Είναι χαμηλής έντασης

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στην γυμναστική είναι η επιλογή ασκήσεων που είναι φιλικές προς τις αρθρώσεις. Εάν έχετε προβλήματα στις αρθρώσεις, η κωπηλατική μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε μια αερόβια προπόνηση χωρίς πόνο ή ενόχληση.

Αυτό διότι η ελεγχόμενη κίνηση έλξης δουλεύει τους μύες σας χωρίς να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις αρθρώσεις σας.