Ο ύπνος είναι ένα κρίσιμο συστατικό της καλής και θετικής καθημερινότητας. Όταν κοιμάστε αρκετά και ποιοτικά μπορείτε να είστε πιο προσεκτικοί (και συνειδητοί) κατά την διάρκεια της ημέρας, με καλύτερη διάθεση ενώ είναι και πιο πιθανό να κάνετε καλύτερες διατροφικές επιλογές.

Για να κοιμάστε λοιπόν, καλύτερα αποφύγετε…

…Το αρνητικό περιεχόμενο

Οι ειδικοί προτείνουν να μην αλληλεπιδράτε με οποιοδήποτε αρνητικό περιεχόμενο 90 λεπτά πριν ξαπλώσετε για να αποκοιμηθείτε. Αυτό διότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εγκέφαλός σας χρειάζεται τόσο περίπου χρόνο για να επεξεργαστεί πληροφορίες που δεν θα συμβάλλουν στην καλή σας διάθεση ή χαλάρωση.

Αντ’αυτού θα κάνει το αντίθετο, κρατώντας σας άγρυπνους.

…Το φαγητό

Ένας καλός κανόνας είναι να αποφεύγετε να τρώτε οτιδήποτε περίπου δύο ώρες προτού να ξαπλώσετε για να αποκοιμηθείτε. Αν καταναλώσετε οτιδήποτε που είναι πολύ βαρύ ή γεμάτο ζάχαρη είναι πιθανό να σας κρατήσει ξάγρυπνους ή να προκαλέσει έντονα όνειρα, που θα σας ξυπνήσουν.

Αν πεινάτε, ωστόσο, ακόμα κι αν πλησιάζει πολύ η ώρα του ύπνου, δεν πρέπει να στερηθείτε το φαγητό σας. Μια μπανάνα με φυστικοβούτυρο είναι το κατάλληλο σνακ καθώς είναι πλούσιο σε γεύση αλλά θα σας βοηθήσει και να αποκοιμηθείτε.

…Τις συναισθηματικά φορτισμένες συζητήσεις

Εάν μια συζήτηση είναι έντονη ή συναισθηματικά φορτισμένη προκαλώντας έντονα συναισθήματα, όπως θυμό, ίσως να θέλετε να την αποφύγετε μιας και μπορεί να διακυβευτεί η ποιότητα του ύπνου σας και μαζί της και η διάθεσή σας την επόμενη ημέρα.

Εάν τελικά δεν μπορείτε την αποφύγετε, οι ειδικοί μας προτείνουν να αφιερώσουμε λίγα λεπτά για ενδοσκόπηση. Προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να αφήνετε χώρο για να βλέπετε τα πραγματικά σας συναισθήματα και τις δικές σας επιθυμίες.