Η προπόνηση με βάρη μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να φαίνεστε αλλά και να αισθάνεστε καλύτερα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει τόσο φανατικούς λάτρεις σε όλο τον κόσμο, τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο φύλο.

Δείτε τους δικούς μας αγαπημένους λόγους για να σηκώνουμε βάρη κι αποκτήστε κίνητρο για να ξεκινήσετε την προπόνηση δύναμης σήμερα:

#1 Σας βοηθά να χάσετε λίπος

Όταν σηκώνετε βάρη, χτίζετε άπαχο μυϊκό ιστό ο οποίος είναι μεταβολικά πιο ενεργός από το λίπος. Αυξάνοντας τους μύες σας αυξάνετε και τον μεταβολισμό σας, πράγμα που σημαίνει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η τακτική προπόνηση ενδυνάμωσης είναι εξίσου σημαντική με την cardio άσκηση για την απώλεια λίπους και την καλή φυσική κατάσταση.

#2 Σας κάνει πιο δυνατούς

Η άρση βαρών σας κάνει πιο δυνατούς όχι μόνο στις προπονήσεις σας, αλλά και σε κάθε τομέα της ζωής σας. Όταν σηκώνετε βάρη σε τακτική βάση, όλα γίνονται λίγο πιο εύκολα – τα ψώνια Σηκώνοντας βάρη σε τακτική βάση όλα γίνονται λίγο πιο εύκολα: τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, οι δουλειές του σπιτιού, το παιχνίδι με τα παιδιά κ.λπ. Επιπλέον, η προπόνηση με βάρη δυναμώνει και τα οστά σας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στη μείωση ή ακόμα και στη διαχείριση της οστεοπόρωσης.

#3 Αυξάνει την ισορροπία, τη σταθερότητα και την ευελιξία

Όταν δεν διατηρούμε τη μυϊκή μάζα με την προπόνηση δύναμης, τι συμβαίνει όταν μεγαλώνουμε; Χάνουμε μυϊκή μάζα και αυτό είναι συχνά που οδηγεί σε αύξηση βάρους και απώλεια ισορροπίας και ευελιξίας. Η άρση βαρών μπορεί να σας βοηθήσει να δουλέψετε τις αρθρώσεις σας με ένα πλήρες εύρος κίνησης, διατηρώντας τις δυνατές και εύκαμπτες και κρατώντας σας σταθερούς στα πόδια σας.

#4 Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική προπόνηση με βάρη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης με την πάροδο του χρόνου. Εάν πάρετε το o.k. από τον γιατρό σας, ξεκινήστε ένα βασικό πρόγραμμα εκγύμνασης και διατροφής συν τοις άλλες συστάσεις που θα σας δοθούν, για να μειώσετε αποτελεσματικά την αρτηριακή σας πίεση.

#5 Ενισχύει την αυτοπεποίθηση

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους όταν σηκώνουν βάρη. Με το να δυναμώνουν και να παρατηρούν αλλαγές με την πάροδο του χρόνου, όπως το να μπορούν να σηκώνουν περισσότερο βάρος και να κάνουν περισσότερες ασκήσεις, χτίζουμε αυτοπεποίθηση και, ειδικά για γυναίκες, βελτιώνουμε την εικόνα του σώματός μας. Η άρση βαρών μπορεί ακόμη να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και του άγχους.