Αν δουλειά σας είστε σκυμμένοι πάνω από ένα laptop και στο σπίτι ξαπλώνετε για να δείτε Netflix, είναι απολύτως λογικό να έχετε καθημερινά πόνους στον αυχένα.

Αν δεν μπορείτε να κλείσετε άμεσα ραντεβού με φυσικοθεραπευτή, η αμέσως καλύτερη λύση είναι να κάνετε μόνοι σας μασάζ στον αυχένα  με τη βοήθεια μιας μπάλας του τένις. Φυσικά, το μασάζ δεν θα διορθώσει την κακή στάση του σώματός σας, αλλά μπορεί να σας προσφέρει κάποια ανακούφιση μέχρι να αποφασίσετε τελικά να καθίσετε σωστά στην καρέκλα και στον καναπέ (είναι δύσκολο, το ξέρουμε).

Πώς να κάνετε μασάζ στον αυχένα σας με μια μπάλα του τένις

Για να κάνετε μασάζ στον αυχένα σας με μια μπάλα του τένις, βρείτε πρώτα ένα άνετο σημείο στο πάτωμα για να ξαπλώσετε. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες:

Δεξιά και αριστερά

  1. Λυγίστε τα γόνατά σας, για να απομακρύνετε την πίεση από τη μέση σας και τοποθετήστε το μπαλάκι του τένις στο αυλάκι που σχηματίζεται στο πίσω μέρος του αυχένα σας.
  2. Αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα για να αναπνεύσετε, αφήνοντας το μπαλάκι του τένις να βυθιστεί στον μυϊκό ιστό.
  3. Γυρίστε αργά το κεφάλι σας προς τα δεξιά, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα όταν το μπαλάκι ακουμπήσει σε ένα σημείο που σας πονάει. Μείνετε εκεί ακίνητοι για μερικά δευτερόλεπτα. Συνεχίστε να κυλάτε μέχρι το αυτί σας να κοιτάξει στο πάτωμα.
  4. Επιστρέψτε αργά στο κέντρο και επαναλάβετε στην αριστερή πλευρά.

Πάνω και κάτω

  1. Ξαπλώστε στην ίδια θέση με πριν (με τα γόνατά σας λυγισμένα και την μπάλα στο αυλάκι στο πίσω μέρος του αυχένα σας).
  2. Αντί να γυρίζετε το κεφάλι σας δεξιά και αριστερά, πιέστε αργά το πηγούνι σας προς το στήθος σας και μετά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Συνεχίστε να πιέζετε και να επαναφέρετε το πηγούνι σας, για να κάνετε μασάζ στους μύες του αυχένα σας.