Όταν εμφανίζεται ένας πονοκέφαλος, μπορείτε να στραφείτε στη συνηθισμένη σας, δοκιμασμένη ρουτίνα ανακούφισης: Σβήστε τα φώτα, ξαπλώστε και εφαρμόστε μια κομπρέσα. Γνωρίζατε όμως ότι ορισμένες τροφές μπορεί να ανακουφίσουν, ακόμη και να προλάβουν, τους πονοκεφάλους; Προσθέστε αυτά τα καταπραϋντικά τρόφιμα στη λίστα αγορών σας και επιλέξτε τα όταν προκύψει ο επόμενος πονοκέφαλος.

1. Ψητή πατάτα

Δεδομένου ότι το αλκοόλ είναι διουρητικό, μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει αφυδάτωση, αλλά και να προκαλέσει απώλεια ηλεκτρολυτών όπως το κάλιο. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των πονοκεφάλων που σχετίζονται με το hangover. Παραδόξως, μια ψητή πατάτα (με τη φλούδα) είναι μια από τις πιο καλές πηγές καλίου, καθώς περιέχει 721 mg. Συγκριτικά, μια μπανάνα περιέχει 467 mg.

2. Καφές

Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, χειροτερεύοντας τους πονοκεφάλους. Δεδομένου ότι η καφεΐνη στον καφέ είναι αγγειοσυσταλτική, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο συμβάλλοντας στη μείωση του μεγέθους των αιμοφόρων αγγείων. Προσοχή όμως: Ο πολύς καφές μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Η καφεΐνη είναι επίσης ένα διουρητική, κάτι το οποίο μπορεί να αυξήσει την αφυδάτωση και την ένταση του πονοκεφάλου. Με λίγα λόγια: Ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να είναι χρήσιμο για τη μείωση των πονοκεφάλων που σχετίζονται με το hangover, αλλά η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τη θεραπεία ενός πονοκεφάλου.

3. Ψωμί ολικής άλεσης

Αν κάνετε δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων προσέξτε: Η πολύ περιορισμένη κατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Όταν ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, αρχίζετε να εξαντλείτε τα αποθέματα γλυκογόνου, τα οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο. Αυτό προκαλεί επίσης αύξηση των απωλειών υγρών από το σώμα, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Μειώνοντας την ενέργεια στον εγκέφαλο και προκαλώντας αφυδάτωση, αυτές οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους . Αν εμφανίσετε πονοκέφαλο, σκεφτείτε να φάτε υγιεινούς υδατάνθρακες, όπως αυτούς που βρίσκονται στο ψωμί ολικής άλεσης, τη βρώμη, τα φρούτα ή το γιαούρτι. Bonus: Μια μερίδα υγιεινών υδατανθράκων μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάθεσή σας, καθώς βοηθούν το σώμα σας να απελευθερώσει τη σεροτονίνη, την ορμόνη της καλής αίσθησης.

4. Αμύγδαλα

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το μαγνήσιο, που βρίσκεται στα αμύγδαλα, μπορεί να προστατεύσει το σώμα σας από τον πονοκέφαλο χαλαρώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Οι πάσχοντες από ημικρανία μπορεί επίσης να βιώσουν ανακούφιση ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο, πιστεύουν ορισμένοι ειδικοί. Για να αυξήσετε την πρόσληψη μαγνησίου, δοκιμάστε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως μπανάνες, αποξηραμένα βερίκοκα, αβοκάντο, αμύγδαλα, κάσιους, καστανό ρύζι, όσπρια και σπόρους.

5. Σπανάκι

Αυτό που λειτούργησε για τον Ποπάι μπορεί να λειτουργήσει και για τον πονοκέφαλό σας. Το σπανάκι έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη του hangover και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φύλλα σπανακιού αντί για μαρούλι για μια σαλάτα που αποτρέπει τον πονοκέφαλο.

6. Σουσάμι

Το σουσάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων οιστρογόνων και στην πρόληψη των ημικρανιών κατά τη διάρκεια της περιόδου.Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία, η οποία βοηθά στην πρόληψη των πονοκεφάλων. Bonus: Το σουσάμι είναι επίσης πλούσιο σε μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να του δώσει πρόσθετη δράση ενάντια στον πονοκέφαλο.