Θα δοκιμάζατε μια αντισυμβατική προπόνηση αν σας βοηθούσε να χάσετε μερικά κιλά; Εάν η απάντηση είναι «ναι», τότε δοκιμάστε να κάνετε twerking, καθώς αυτός ο έντονος χορός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος.

How to Twerk

Τα Twerkouts είναι προπονήσεις που περιλαμβάνουν ρυθμικά κουνήματα και τινάγματα των γλουτών ως κύριες κινήσεις. Σας ακούγεται ανόητο; Για μερικούς ανθρώπους, είναι. Αλλά για άλλους, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κινηθείτε και να «κάψετε» θερμίδες ενώ διασκεδάζετε, μόνοι σας ή με φίλους.

Κάνοντας twerking, θα δουλέψετε τους μύες στους γοφούς και τους μηρούς σας. Όταν το κάνετε αυτό αυξάνετε τον μεταβολισμό σας επειδή η καρδιά σας χτυπά πιο δυνατά. Και αν ενεργοποιήσετε σωστά τους κοιλιακούς σας, θα σφίξετε τους μύες που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά: κορμό, μηρούς και μέση.

Έχει υπολογιστεί ότι ο έντονος αυτός χορός «καίει» από 5 έως 8 θερμίδες ανά λεπτό για ένα άτομο 68 κιλών. Αλλά για να δείτε αποτελέσματα πρέπει να τον κάνετε τακτικά. Έτσι, κάνοντας twerking για μία ώρα, θα «κάψετε» κάπου μεταξύ 300 και 480 θερμίδες σε μια ώρα. Δηλαδή σχεδόν όσες θερμίδες θα «καίγατε» κάνοντας 60 λεπτά δυναμικής γιόγκα ή μια ώρα μέτριου τζόκινγκ.

Ωστόσο, πριν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με το twerking – όπως και κάθε πρόγραμμα φυσικής άσκησης ειδικά αν αυξάνει την πίεση στη μέση σας – θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό.

Διασκεδάστε για να έχετε αποτελέσματα

Είναι πιο πιθανό να επιμείνετε σε μια ρουτίνα άσκησης που είναι διασκεδαστική. Αν σας αρέσει να κάνετε twerk  προσκαλέστε φίλους για να διευκολύνετε το σχέδιό σας για την απώλεια βάρους.

Για να κάνετε την προπόνησή σας ακόμη πιο αποτελεσματική, συνδυάστε τη ρουτίνα άσκησης με μια θρεπτική, ελεγχόμενη από θερμίδες δίαιτα.

Το twerking έχει γίνει πρόσφατα τόσο δημοφιλές που οι άνθρωποι ανεβάζουν βίντεο στο YouTube με τα κατοικίδια ζώα τους, ακόμη και τα μωρά να το κάνουν. Ως τάση χορού, είναι βέβαιο ότι θα είναι βραχύβια. Θυμάστε πόσο ωραία κάνατε το Macarena ή το Cupid Shuffle μέχρι που είδατε τη γιαγιά σας να το κάνει; Αλλά όσο είναι «in», δώστε του να καταλάβει! Twerk it!