Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τις προπονήσεις σας στο διάδρομο πιο αποτελεσματικές, είτε πρόκειται για μια δυναμική προθέρμανση προτού ξεκινήσετε να τρέχετε είτε να ανεβάζετε τον καρδιακό σας ρυθμό ανά διαστήματα αντί να διατηρείτε τον ίδιο ρυθμό σε ολόκληρη την διαδρομή. Ωστόσο, ένα από τα καλύτερα hacks για σφιχτούς γλουτούς δεν περιλαμβάνει καν τρέξιμο.

Όχι στα καθίσματα, ναι στην κλίση

Όπως μας λέει ο personal trainer, Ryan Read για να τα καταφέρουμε δεν χρειάζεται να κάνουμε δεκάδες καθίσματα. Αντίθετα, μια από τις αγαπημένες του μεθόδους είναι στην πραγματικότητα η επιλογή κλίσης στον διάδρομο, που μας επιτρέπει να δούμε αποτελέσματα γρήγορα και εύκολα.

Και δεν χρειάζεται να τρέξετε, μιας και το τρέξιμο σε κλίση δεν μας βοηθά ιδιαίτερα. Το περπάτημα σε κλίση αποτελεί την καταλληλότερη μέθοδο που διατηρεί τους μυς μας ενεργοποιημένους καθ’όλη την διάρκεια. «Είναι πολύ έντονο, γρήγορο και αποτελεί ιδανική προπόνηση» επισημαίνει.

Πώς θα ξεκινήσετε

Έτσι, ενώ το τρέξιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να «ζεσταθείτε» ή να κάνετε την cardio γυμναστική σας, προσθέτοντας λίγο περπάτημα σε μια κλίση είναι αυτό που πραγματικά θα σας δώσει μια σφιχτή και σφριγηλή όψη στην πίσω πλευρά του σώματος, καθώς έτσι γυμνάζονται αποτελεσματικά και τα πόδια σας αλλά και η μέση σας.

Ο Ryan Read συνιστά να ξεκινήσετε με κλίση 10% και ταχύτητα 3,5 και σταδιακά καθώς δυναμώνετε να αυξάνετε είτε την ταχύτητα είτε την κλίση είτε και τα δύο.