Οι μακριές και λεπτές γάμπες είναι συνώνυμο της θηλυκότητας και της σεξουαλικότητας. Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι γυναίκες την τύχη να γεννηθούν με τις ιδανικές γάμπες.

Τα καλά νέα; Υπάρχει μια απλή προπόνηση που αν την κάνετε καθημερινά, θα αρχίσετε να βλέπετε θεαματικά αποτελέσματα σε μόλις ένα μήνα.

Κι αν σκέφτεστε ότι δεν έχετε το χρόνο, σας λέμε ότι μπορείτε να χαλαρώσετε, αφού η προπόνηση που προτείνουμε δεν παίρνει περισσότερο από δύο λεπτά. Ναι, καλά διαβάσατε!

Το ακόμα καλύτερο; Μπορείτε να την εκτελείτε καθημερινά ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας!

Το «μυστικό» της μπαλαρίνας για καλλίγραμμες γάμπες

Η έμπνευση για αυτή την θανατηφόρα άσκηση κρύβεται στην προπόνηση που κάνουν οι μπαλαρίνες. Ωστόσο, δεν χρειάζεστε στούντιο για να την κάνετε.

How to:

Κάθε πρωί, βάλτε ως αποστολή σας να κρατάτε ένα relevé για όσο χρόνο χρειάζεται να βουρτσίσετε τα δόντια σας, ακουμπώντας το χέρι σας στην άκρη του νεροχύτη για ισορροπία.

Σημαίνει «ανυψωμένος». Είναι μία κίνηση κατά την οποία οι φτέρνες σηκώνονται από το πάτωμα. Η ανύψωση μπορεί να είναι απαλή ή να εκτελεστεί με ένα τίναγμα, ανάλογα με την σχολή. Όταν ο χορευτής βρίσκεται σε αυτή τη θέση λέγεται ότι είναι «σε relevé» ή «σε pointe».

Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση συνιστά το βούρτσισμα για δύο λεπτά, δύο φορές την ημέρα, που είναι περισσότερος από αρκετός χρόνος για να «στριμώξετε» την προπόνηση της μπαλαρίνας. Μπορεί να μην σας φαίνεται αρκετός χρόνος για να έχετε αντίκτυπο, αλλά μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη του μπαλέτου. Μετά από μόλις 30 δευτερόλεπτα ανανέωσης, θα αρχίσετε να αισθάνεστε το κάψιμο.

Δείτε το βίντεο για να κρατήσετε σωστά το relevé