Όπως κάθε συσκευή, το πλυντήριο ρούχων πρέπει να συντηρείται σωστά. Και ο καθαρισμός είναι μέρος της σωστής συντήρησης για κάθε συσκευή που θέλετε να συνεχίσετε να λειτουργεί καλύτερα για περισσότερο.

Τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, αφαιρούν με μεγάλη ευκολία τους λεκέδες από τα ρούχα, αλλά χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο νερό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μείνουν υπολείμματα απορρυπαντικού στα ρούχα σας. Πώς θα το καταλάβετε; Ίσως να παρατηρήσετε μια οσμή, ένα αόρατο φιλμ ή αποχρωματισμό στα ρούχα.

Για να συνεχίσει το πλυντήριό σας να λειτουργεί με κορυφαία απόδοση, ακολουθήστε ένα εβδομαδιαίο, μηνιαίο και ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμού. Πριν ξεκινήσετε, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να μάθετε πώς να καθαρίζετε το συγκεκριμένο πλυντήριο ρούχων.

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριό σας

Εβδομαδιαία: Σκουπίστε το

Μετά από κάθε χρήση, ή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αν πλένετε πιο συχνά, χρησιμοποιείστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε τη φλάντζα, που είναι το κομμάτι καουτσούκ γύρω από το άνοιγμα της μηχανής που σφραγίζει το καπάκι. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τη θήκη του απορρυπαντικού – μαλακτικού, να την ξεπλύνετε στον νεροχύτη και να την σκουπίσετε με ένα πανί.

Μηνιαία: Εκτελέστε έναν πλήρη κύκλο βρασμού (60 βαθμών και άνω)

Για μηνιαίο βαθύ καθαρισμό, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία βρασμού του πλυντηρίου σας. Εάν το μηχάνημά σας είναι λίγο παλιότερο και δεν το διαθέτει, ελέγξτε τις οδηγίες για πληροφορίες σχετικά με τον καλύτερο τρόπο καθαρισμού. Εάν ο κατασκευαστής σας το προτείνει ή εάν είναι συμβατό με το μηχάνημά σας, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα αποσκληρυντικό στη διαδικασία καθαρισμού, για την αφαίρεση οσμών και συσσωρευμένων αλάτων. Το λευκαντικό με χλώριο ή το λευκό αποσταγμένο ξύδι θα λειτουργήσει επίσης.

Μία ή δύο φορές το χρόνο: Καθαρίστε το φίλτρο

Εάν το μηχάνημά σας έχει φίλτρο, πρέπει να το καθαρίζετε μία ή δύο φορές το χρόνο. Αυτό περιλαμβάνει την αποστράγγιση όλου του πλεονάζοντος νερού που μπορεί να συγκεντρωθεί στο μηχάνημά σας. Εδώ είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε κουβά και γάντια… Το φίλτρο αφαιρεί μεγάλα σωματίδια προτού αυτά κατευθυνθούν στο σύστημα αποχέτευσής σας και το φράξουν.

Όσο πιο καθαρό είναι το πλυντήριό σας, τόσο πιο καθαρά θα είναι και τα ρούχα σας.